Speltips, Fribourg-Gotteron – Luleå 4/9: Trummar de regerande mästarna vidare?

Emil Jakobsson Publicerat: 3 september 2015

Luleå Hockey har inlett CHL med två raka segrar och siktar nu mot att vinna gruppen. Under fredagen ställs de mot Fribourg-Gotteron nere i Schweiz och vi har hittat ett bra speltips från över-/undermarknaden.

Förra säsongen vann Fribourg-Gotteron från Schweiz sin grupp i CHL hela fem poäng före Djurgården. Förutom en övertidsförlust mot Djurgården på bortaplan vann de de övriga fem matcherna och på hemmaplan gjorde dem tolv mål på tre matcher. Däremot blev det respass direkt i första rundan av slutspelet där IFK Helsinki blev för svåra. Det blev 2-2 på hemmaplan men sedan förlorade Fribourgreturen i Finland med 3-1.

Men annars blev förra säsongen en stor besvikelse för Fribourg som missade slutspelet efter att året innan kommit tvåa i grundserien och sedan bara var två segrar från en finalplats. Säsongen 2013-14 vann de 25 av 50 matcher men förra säsongen blev det bara elva segrar på lika många matcher så det är ett betydligt svagare lag jämfört med tidigare.

Under årets CHL har de tre raka förluster men hemmamötet mot finska Lukko gick till straffar. När de mötte Luleå uppe i Norrbotten i lördags förlorade dem med 4-2. Det här är deras sista match under årets CHL eftersom de omöjligt kan gå vidare.

Defensiven i fokus

Luleå Hockey är annars en av favoriterna till SM-guldet den här säsongen när man ser till spelbolagens odds. Nu till bortamatchen mot Fribourg förstärks de dessutom av Toni Rajala som på grund av sitt tidigare kontrakt med Färjestad inte vår vistas i Sverige än så han spelar bara lagets bortamatcher utanför Sverige nu inför säsongen.

Luleå har värvat starkt och har inlett CHL-säsongen med två raka segrar. Först en straffseger hemma mot Lukko och sedan som sagt 4-2 mot Fribourg. Deras offensiva stjärnor har spelat riktigt bra men försvaret har inte alls sett speciellt imponerande ut. Det märks att det är ganska tidigt på säsongen och de har bjudit sina motståndare på en hel del i egen zon.

– Det handlar om att begränsa dem så mycket som möjligt, säger bland annat Luleås back Brendan Mikkelson till klubbens hemsida. Under den intervjun nämner han gång på gång att de har pratat om och måste bli mer strukturerade och inte bjuda på lika mycket chanser. Det är även precis där vi hämtar vårt speltips.

Vi kommer testa under 5,5 mål till 1,72 hos Betway. De flesta bolagen ligger runt 1,65 och en del är till och med nere på 1,62 för samma spel.

Luleå har som sagt pratat hela veckan om att defensiven måste bli bättre, minimera slarvet och spela med större marginaler. När Luleå dessutom är det bättre laget (tvåan betalar till exempel bara 1,87 som bäst) och de spelar på bortaplan med det defensiva fokuset är känslan att det kommer bli en väldigt chansfattig och målsnål match.

Speltips:

Speltips: Under 5,5 mål
Odds: 1,72 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (500 kr gratisspel)
Spelstopp: Kl 19:45 fredag 4/9
TV:  Sänds bara på SVT Play. (TV-tablå)
Stream:  svtplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Fribourg-Gotteron 3,35 betway logo
Oavgjort 4,5 titanbet logo
Luleå 1,87 comeon logo
Över 5,5 mål 2,12 guts logo
Under 5,5 mål 1,72 betway logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: