Speltips, Frölunda – Djurgården 12/2: Skrällspel testas från Göteborg

Spelbloggare Publicerat: 12 februari 2015
frölunda djurgården 12/2
Foto: Bildbyrån

Frölunda har befäst sin andraplats i SHL efter två raka segrar och kommer med gott självförtroende till torsdagens drabbning mot formsvaga Djurgården i Scandinavium. Kan mesta mästarna ställa till med en skräll, månne?

5-0 och 4-1. Det är Frölundas vinstsiffror i de två senaste matcherna, båda mot seriefyran HV71. När Frölunda är på topp, då är det en fröjd att se dem spela – framförallt i Scandinavium. Burväktaren Lars Johansson var stabil som betong i båda matcherna och släppte alltså bara in en puck på 44 skott.

Finaltorsken mot Luleå i CHL (2-4) verkar med andra ord vara borta ur spelarnas huvud. Nu har jakten på serieledande Skellefteå tagit fart på allvar och avståndet på 12 pinnar ska inte vara helt omöjligt att hämta in.

Inklusive övertid och straffar har indianerna 16-7 i resultatraden – tredje bäst i SHL. Ett bra facit, men precis som i fjol är man bättre placerad i bortatabellen.

Nyförvärvet frälser DIF?

Djurgården kommer från en förödande hemmaförlust – 1-2 – mot jumbon Modo. En match som man styrde på järnhand, men effektiviteten var usel och när chanserna inte förvaltades, då stack Modo upp och gjorde den avgörande baljan i mitten av den tredje perioden genom Emil Djuse. Skottstatistiken 38-21 talar sitt tydliga språk.

Detta var DIF:s femte förlust på de sex senaste matcherna och formen är nere i botten. Man har halkat ner till niondeplats och till ner till nästjumbon Brynäs skiljer det nu bara sex poäng. Kniven sitter tätt mot strupen…

Mer eller mindre allt talar för att Frölunda ska spela hem en betryggande seger, men som vi vet kan alla vinna över alla i SHL.

Det senaste inbördesmötet utspelades på Hovet och då vann DIF med 2-0. Matcherna i Scandinavium har varit täta och jämna; den ena förlorades med uddamålet och den andra efter straffar.

Huruvida Mikael Samuelsson kan spela är osäkert. Han var 50/50 inför Modo, men fick stå över. Hans vara eller icke vara betyder obeskrivligt mycket för ett annars ganska uddlöst Djurgården.

Säkert är i alla fall att nyförvärvet Simon Gysbers kommer ta plats på isen. Har inte sett honom själv, men han rapporteras vara en produktiv PP-spelare – och en sådan behövs sannerligen. DIF:s PP-statistik är just nu på miserabla 15,66%.

Frölunda lär vinna det här och är befogade favoriter, men 5,50x för den raka tvåan kan jag helt enkelt inte blunda för. Bra skrällspel.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Frölunda 1,59 nordicbet logo 1 000 + 500 kr
Oavgjort 4,65 comeon logo 3 000 kr
Djurgården 5,50 betway logo 500 kr
Under 4,5 mål 1,89 unibet logo 1 200 kr
Över 4,5 mål 2,05 williamhill logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Djurgården att vinna efter 60 minuter
Odds: 5,50 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (500 kr bonus)
Spelstopp: Torsdag 19:00, 12/2
TV:  cmorelivetva logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Statistik

>

Skrivet av: Emil Jakobsson