Speltips, Frölunda – Djurgården 16/3: Spel på målmarknaden

Simon Pålsson Publicerat: 15 mars 2016

Den första kvartsfinalen mellan Frölunda och Djurgården står för dörren. Kan 08-laget utnyttja det faktum att de är inne i matchtempo? Eller slutar det med ännu en övertygande seger för göteborgarna?

Djurgårdens IF har verkligen imponerat under 2016. Laget klättrade upp till sjunde plats i tabellen och såg länge ut att till och med kunna knipa en direktplats till kvartsfinalerna. Så blev det inte riktigt, utan laget fick istället slå ut Brynäs med 2-1 i matcher för att ta sig till en kvartsfinal.

I åttondelsfinalen mot Brynäs stod man dock för ett par imponerande insatser, inte minst offensivt sett. Djurgården är på många sätt ett väldigt bra hockeylag, även fall de fortfarande är lite för ojämna och släpper in något för många mål. I sina bästa stunder kan de dock ställa till det för alla lag.

Den här säsongen har laget faktiskt slagit Frölunda, som länge varit dominerande i toppen av tabellen, två gånger om. Två segrar och två förluster på fyra inbördes möten är inget dåligt facit. Den här gången har laget dessutom fördelen av att vara uppe i varv, medan Frölunda kommer till det första kvartsfinalmötet utan att vara riktigt varma i kläderna.

Frölunda har tappat på slutet

Efter att ha varit seriens bästa lag under stora delar av hösten tappade Frölunda en del under inledningen på 2016 i allmänhet och under de sista veckorna av grundserien i synnerhet. Lagets fina offensiv kändes inte lika väloljad, målvaktsspelet var inte fullt lika övertygande och de där enkla segrarna radades inte längre upp på band.

Nu är det dock slutspel och känslan är att göteborgarna kommer hitta tillbaka till sin forna glans. Det kan dock ta ett par matcher innan de är tillbaka i full fart igen. Om det är någon gång Djurgården har en reell chans att störa Frölunda är det nu. Djurgården är uppe i varv efter tre positiva matcher mot Brynäs, samtidigt som Frölunda står och stampar med dålig form och en hel vecka utan matcher.

Joel Lundqvist har dessutom haft skadebekymmer en tid, men väntas kunna gå för fullt igen. Pontus Widerström från Oskarshamn har återvänt på lån från Oskarshamn och går också in i hemmalagets trupp.

Vår känsla är dock att det här kan bli en svängig historia, där Djurgården vill utnyttja att de är inne i matchtempo. Att gå på knock direkt i första bortamatchen kan vara ett bra sätt att vinna över hemmaplansfördelen. Därför tycker vi att Djurgården över 1,5 mål i matchen till 1,75 gånger pengarna hos Bwin är bra betalt. Det känns som att ett ständigt målfarligt 08-lag kan utnyttja att Frölunda inte är i toppform på ett bra sätt.

Speltips:

Speltips:  Djurgården över 1,5 mål (ordinarie tid)
Odds:  1,75 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, onsdag 16/3
TV:    cmorelive logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Frölunda  1,67 redbet logo
Oavgjort  4,85 betrally logo
Djurgården  4,70 unibet logo
Över 4,5 mål  1,76 unibet logo
Under 4,5 mål  2,07 betsson logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: