Speltips, Frölunda – Djurgården 24/3: Kan gästerna rädda sig själva?

Simon Pålsson Publicerat: 23 mars 2016

Det är matchboll för Frölunda i kvartsfinalserien mot Djurgårdens IF. Nu är frågan om 08-laget kan skaka liv i det här eller om deras slutspelsresa tar slut för den här gången.

Frölunda tar sig an Djurgårdens IF i träningsanläggningen Frölundaborg när Scandinavium råkar vara uppbokat för annat. Att åka in på isen i den tighta arenan, där publiken kommer extra nära och hörs betydligt mer, är troligen en närmast oslagbar känsla i ledning 3-1. Laget har matchboll och kan alltså säkra en plats i semifinalen.

Det här har på många sätt varit en jämn matchserie så här långt, men där det trots allt blivit tydligt att det finns en skillnad i mängden klasspelare i lagen. Frölunda har lite mer edge, några fler poängspelare och en större offensiv bredd.

Visst, spelare som Andreas Johnson har inte riktigt fått ut max av sin potential, men i Frölunda finns det andra som kliver fram. Den unga finska talangen Arturri Lehkonen har sprutat in poäng och leder faktiskt slutspelets (kvartsfinalerna) poängliga. Till den här matchen lär Spencer Abbott vilas till följd av sin krånglande axel, medan Lukas Bengtsson och Joey Crabb ryktas göra comeback. Precis som vanligt mörkas det dock rejält och vi kan inte säkert veta förrän kort innan nedsläpp.

Djurgården kommer att ge allt

För 08-lagets del kan det här vara den sista matchen för säsong. En förlust innebär att Djurgården inte spelar mer SHL-hockey den här säsongen och det vågar vi lova att de allra helst vill göra. Därför räknar vi kallt med att laget ger allt.

Trots tre förluster på fyra matcher har det varit väldigt jämnt rent spelmässigt, men där Frölundas spets varit avgörande. Djurgården har dock hotat i flera matcher och faktiskt nätat två gånger om i båda bortamatcherna hittills.

Frölunda har 3-1 med sig och kan därmed gå för segern fullt ut. Här finns det ingen anledning att ta det lugnt. Precis som vanligt på hemmaplan lär laget ligga högt i sin forecheck och försöka få upp tempot i matchen. Det kan även gynna Djurgårdens möjligheter till att skapa chanser.

Med det i åtanke tycker vi att Ladbrokes är lite väl generösa med sitt odds på Djurgården över 1,5 mål (inklusive förlängning). Det betalar 1,78 gånger pengarna och det tvekar vi inte på. Det har suttit i tre av fyra möten hittills och bör kunna sitta igen.

Speltips:

Speltips:  Djurgårdens IF över 1,5 mål (inklusive förlängning)
Odds:  1,78 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ladbrokes (1 000 kr bonusspel)
Spelstopp:  19:00, torsdag 24/3
TV:    cmoresport logo cmorelivetre logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Frölunda  1,67 redbet logo
Oavgjort  5,10 unibet logo
Djurgården  4,75 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 4,5 mål  1,78 redbet logo
Under 4,5 mål  2,10 bwin logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: