Speltips, Frölunda – Färjestad 19/11: Ladbrokes sticker ut

Simon Pålsson Publicerat: 19 november 2015

SHL-torsdagen är fullspäckad och det kanske allra hetaste mötet spelas i Scandinavium, där serieledarna tar sig an gästande Färjestad. Spelbloggare.se tycker att Ladbrokes dukar upp ett odds med bra spelvärde.

Att det brukar bli heta matcher när Frölunda och Färjestad är ingen hemlighet. Det finns en speciell rivalitet mellan klubbarna, någonting som fungerar som en extra krydda i matcherna mellan lagen. Nu är det dags igen och den här gången finns det en tydlig favorit i matchen.

Frölunda har nämligen haft en smått fantastisk säsong så här långt, med blott tre förluster på de inledande 18 matcherna. Två av de här förlusterna har kommit under de tre senaste matcherna, något som gör att laget nu är i ett läge där de antingen vänder på steken eller hamnar i en jobbig formsvacka.

En sådan ska visserligen alla lag, i stort sett, hamna i någon gång under säsongen, men vi kan bara anta att göteborgarna trots allt undviker det. Roger Rönnberg lär inte ha några problem att motivera sina spelare inför det heta mötet mot Färjestad, speciellt med tanke på att Skellefteå AIK faktiskt har möjlighet att komma ikapp Frölunda vid seger borta mot Växjö Lakers under torsdagen. För att säkert behålla serieledningen behöver Frölunda alltså poäng.

Färjestad läcker lite väl

Färjestad har, till skillnad från Frölunda, inte inlett säsongen fullt så övertygande som de hade hoppats på. Det finns en stor ojämnhet i prestationerna och på sistone har de dessutom haft problem med defensiven, något som gjort att de faktiskt släppt in betydligt fler mål än vad som är rimligt av ett lag med slutspelsambitioner.

19 insläppta mål på de fem senaste matcherna ger ett snitt på närmare fyra insläppta mål per match och det säger sig själv att det inte håller om de vill blanda sig i titelkampen på allvar senare i vår. Det finns alltså en del kvar att jobba med.

Nu åker de dessutom till Göteborg och Scandinavium, en match som i stort sett alla lag våndas över, inte minst den här säsongen. Det ska sägas att Frölunda dessutom har tre raka segrar mot Färjestad, ett psykologiskt övertag som inte ska underskattas.

I vår värld får hemmalaget gälla som klara favoriter här och vi tror att de hittar tillbaka till vinnarspåret igen. De trivs väldigt bra mot lag som har visat sig lite skakiga i defensiven och vi tror helt enkelt att de är numret för stora för gästande Färjestad. Därför spelar vi den raka ettan till 1,80 gånger pengarna hos Ladbrokes. Där ligger Ladbrokes klart högre än sina konkurrenter och det tackar vi för.

Speltips:

Speltips:  Frölunda vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ladbrokes (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, torsdag 19/11
TV:   cmoresport logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Frölunda  1,80 ladbrokes logo
Oavgjort  4,65 betrally logo
Färjestad  4,20 nordicbet logo
Över 4,5 mål  1,71 ladbrokes logo
Under 4,5 mål  2,30 bwin logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: