Speltips, Frölunda – Färjestad 26/9: Två obesegrade lag mot varandra

Emil Jakobsson Publicerat: 26 september 2015

Ett laddat rivalmöte mellan två giganter som vunnit samtliga SHL-matcher under säsongsinledningen väntar under lördagen. Färjestad gästar Frölunda och ni hittar allt inför matchen här.

Färjestad är mitt uppe i sin bästa säsongstart på tio år, i alla fall när man ser till SHL/Elitserien. De inledde säsongen med en 3-1-seger borta mot Karlskrona och följde upp med 3-2 hemma mot Brynäs. Men sedan kom förlusten, 0-3 hemma mot Luleå, men det var i CHL-slutspelet. Nu senast vann de med klara 4-1 mot Växjö vilket betyder att de är perfekta med nio poäng efter tre omgångar i SHL.

Det var nog viktigt för laget att direkt skaka av sig matchen mot Luleå och studsa tillbaka med en väldigt stark insats som nu senast mot Växjö.

– Vi som lag gör våran bästa match hittills, och även vi som kedja. Vi var mycket bättre med puck och fick längre anfall än vi fått fram tidigare så det känns som att det är något bra på gång, säger Färjestads Johan Ryno till klubbens hemsida inför matchen mot Frölunda.

Svårbedömt Frölunda under inledningen

Även Frölunda har vunnit alla sina tre matcher men spelet har inte alltid imponerat lika mycket. Under premiärmatchen var de på väg att tappa poäng mot nykomlingen Rögle men en målvaktstavla med bara 46 sekunder kvar av tredje perioden fixade 2-1-segern. Den matchen följdes däremot upp av en otroligt stark insats borta mot Luleå där man genom hög press och mycket fart styrde matchen överlägset från början till slut och vann med 4-2.

Nu senast kom säsongens första poängtapp när det blev 4-4 mot Malmö men Frölunda fick med sig bonuspoängen efter straffläggningen. Men de har alltså två matcher mot nykomlingar där de tappat poäng respektive räddats av en målvaktstavla sista minuten och en kanoninsats mot en topputmanare. Svårbedömt med andra ord vart man har Frölunda just nu.

”Färjestad åker inte med mössan i hand till Göteborg”

Förra säsongen förlorade Frölunda tre av fem matcher mot Färjestad men förutom Färjestads 6-2-seger i januari var de övriga fyra matcherna otroligt jämna. Sen ska man inte glömma att både Frölunda och Färjestad var bland seriens bästa bortalag förra säsongen. Färjestad var SHL:s tredje bästa bortalag men bara nionde bästa hemmalag. De tog faktiskt bara en poäng mindre på bortaplan vilket är otroligt anmärkningsvärt. Frölunda var samtidigt seriens näst bästa bortalag men bara femte bästa hemmalag.

Visst, det var förra säsongen. Men många av spelarna är kvar sen förra säsongen och räkna med att Färjestad inte åker till Göteborg med mössan i hand utan de kommer sikta på tre poäng. De har trots allt vunnit åtta av de tio senaste bortamatcherna mot Frölunda. Ni läste rätt – åtta segrar på de tio senaste bortamatcherna mot Frölunda i SHL.

En blick över oddsen gör det tydligt att Nordicbet fortsätter pumpa med 100% återbetalning på 1×2-marknaden under SHL-inledningen. Det gör att vi hittar hela 3,3 för en bortaseger här vilket kan jämföras med 2,95 hos bland annat Ladbrokes.

Jag håller givetvis med spelbolagen om att Frölunda är favoriter då de startat säsongen med tre raka segrar och har hemmaplan men att det är hela 70% sannolikhet för en hemmaseger eller oavgjort köper jag inte. Jag ger Färjestad större förtroende än så och spelar den raka tvåan till 3,3. Saknar ni konto hos Nordicbet ger de nya kunder 1 000 kr bonus här.

Speltips:

Speltips: Färjestad vinner, rak tvåa
Odds: 3,3 (Jämför alla odds)
Bolag: Nordicbet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Kl 18:30, lördag 26/9
TV:  cmoresport logo  (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Frölunda 2,15 nordicbet logo
Oavgjort 4,25 nordicbet logo
Färjestad 3,3 nordicbet logo
Över 4,5 mål 1,96 unibet logo
Under 4,5 mål 1,85 ladbrokes logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: