Speltips, Frölunda HC – Färjestad BK 3/1: Tungviktsmöte väntar

Simon Pålsson Publicerat: 2 januari 2017

Det smäller till direkt i inledningen av SHL:s spelår 2017. Frölunda HC och Färjestad BK – två klassiska lag – drabbar samman i en på förhand väldigt het historia.

Ett riktigt tungviktsmöte står på schemat när SHL är tillbaka för sin första omgång år 2017. Det har varit ett par dagars välbehövlig vila för spelarna, som nu sätter full fart mot slutspelet om några månader.

Här handlar det om att vässa detaljer, imponera på tränaren och självklart plocka tillräckligt många poäng för att införskaffa sig ett bra läge i tabellen.

Just nu är det Frölunda, de regerande mästarna, som toppar tabellen. Det är inte vidare förvånande när vi studerar spelartruppen, men det är ändå starkt att koppla ett så pass tydligt grepp ändå. Flera lag som brukar finnas med i toppstriden vid det här laget har underpresterat ganska rejält, varpå Frölunda har kunnat plocka på sig ett fin avstånd till övriga lag.

En klassisk match mellan två heta lag

Serieledarna inleder dock året med en riktigt tung match, när Färjestad kommer på besök. Två giganter inom svensk hockey sätter fart direkt alltså. Med tanke på att Frölunda sett rakt igenom hyperstarka ut på hemmaplan den här säsongen håller vi nog hemmalaget som favoriter.

Å andra sidan är Färjestad inget lag som på något sätt ger upp på förhand. Dessvärre har laget under december månad harvat omkring och blandat fina insatser med rena bottennapp, något som gjort det svårt att koppla ett grepp i tabellen. Just nu ligger hela SHL-tabellen väldigt jämn, åtminstone mellan lag 2-10, vilket gör att varje match kan innebära ett rejält hopp i tabellen.

Frölunda fortsätter dock att rada upp vinst på vinst på vinst där uppe i toppen och det finns väl ingen anledning att tro att den trenden skulle försvinna bara för att det råkar stå 2017 på kalendern. Frölunda vinner (ordinarie tid) till 1,82 gånger pengarna hos 24HBet (€50 bonus) spelas.

Speltips:

Speltips:  Frölunda vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,82 (Jämför alla odds)
Bolag:  24HBet(New user, €50 bonus)
Spelstopp:  19:00, tisdag 3/1
TV:   cmorehockey logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: