Speltips, Frölunda HC – Luleå HF 28/12: Målspel från Scandinavium

Simon Pålsson Publicerat: 27 december 2016

Det blir en fullspäckad kväll för den som älskar SHL. I Scandinavium får vi se serieledarna Frölunda ta sig an ett Luleå som gått väldigt starkt i de senaste omgångarna.

Onsdagen bjuder på full omgång i SHL. På sajten bjuder vi på inte mindre än två speltips, där det ena hämtas från västkusten, närmare bestämt Scandinavium i Göteborg.

Serieledarna Frölunda får där besök av ett formstarkt Luleå, som nu gör sin fjärde raka bortamatch. Märk väl att laget vunnit tre raka (borta)matcher och därmed bevisligen är i bra slag. Det gör att den här matchen blir av extra intresse.

Luleå har tack vare sina tre raka vinster knappat in något på lagen lite längre upp i tabellen. För närvarande hittar vi norrlänningarna på plats nummer 10 i tabellen, vilket alltså är den sista placeringen som innebär slutspel. Förhoppningen är att klättra ytterligare några placeringar innan grundserien är över och då är den visade formen på sistone ett bra tecken.

Här kan Luleå göra skada

Det är faktiskt lite svårt att sortera tankarna inför den här matchen. Å ena sidan är Frölunda det klart bästa laget i serien, men å andra sidan har Luleå med sina tre raka segrar visar att verkligen är ett lag att räkna med när det väl stämmer.

En annan sak som är svår att förutse är matchbilden, där en del av magen säger att det här blir en fartfylld historia mellan två lag med god offensiv form. Den andra delen av magen menar istället att det blir tight och tufft, som så ofta mellan just de här båda lagen. Det ligger lite i de här mötenas kultur att bli täta.

Vad vi känner oss relativt säkra på är att Luleå inte på något sätt blir en slagpåse här. Norrlänningarnas goda form och självförtroende fungerar troligen som en skön boost inför matchen. Frölunda har från och till visat okoncentration i försvarsspelet och kanske sker det även här.

Därmed känns Luleå HF över 1,5 mål (inklusive förlängning) till 1,76 gånger pengarna hos Ladbrokes (1 000 kronor bonusspel) som ett spel med fint värde.

Speltips:

Speltips:  Luleå HF över 1,5 mål (inklusive förlängning)
Odds:  1,76 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ladbrokes (1 000 kr bonusspel)
Spelstopp:  19:00, onsdag 28/12
TV:   cmorelivefyra logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: