Speltips, Frölunda HC – Malmö Redhawks 25/10: Måtte formen sitta i

Simon Pålsson Publicerat: 24 oktober 2016

Seriefinalen i Scandinavium är en av matcherna i tisdagens fulla SHL-omgång. Hemmalaget och de regerande mästarna Frölunda HC får skånskt besök av serieledande Malmö Redhawks.

Två hela vilodagar.

Det är vad både Frölunda HC och Malmö Redhawks har fått inför tisdagens toppmöte mellan lagen i Scandinavium. Efter att ha spelat i lördags är det nu åter dags för match för båda lagen, som alltså haft både söndagen och måndagen helt spelfria.

Det här är en av de absolut mest heta matcherna från tisdagens fulla SHL-omgång. Känslan är också att det här kan bli en väldigt underhållande historia mellan två lag som imponerat på olika sätt. Det är också två lag som har en god vana att underhålla, inte minst när de drabbar samman. SHL-premiären mellan lagen slutade med en 3-2-seger för Malmö.

– Vi spelade väldigt kompakt, höll oss till våra grunder precis som vi ville och spelade med väldigt bra fart i den matchen. Det behöver vi göra i morgon också om vi ska kunna slå dem på bortaplan, säger Jesper Mattsson till Malmö Redhawks officiella hemsida.

Här finns stor risk för mål

Frölunda ligger just nu två i SHL-tabellen, ynka en poäng bakom serieledarna Malmö. Å andra sidan har skåningarna en match till godo på göteborgarna. Det är dock ett formstarkt hemmalag som kommer till den här matchen. Fem vinster på de sex senaste matcherna är ett facit som talar för sig själv. Hemma i Scandinavium har laget också sett så där självklara som de haft en vana att göra i flera säsonger nu.

Malmö inledde säsongen i en rasande takt som nu avtagit något. Den offensiva delen av spelet fungerar fortfarande väldigt bra, men defensiven har blivit lidande på sistone. 15 insläppta mål på de fyra senaste matcherna är troligen en stor del av förklaringen till att laget också förlorat hälften av dessa fyra matcher. Detta är fortfarande lagets enda förluster den här säsongen.

Stefan Warg, Fredrik Händemark och Konstantin Komarek ser ut att missa matchen för gästernas del. Alla tre var otillgängliga även i den senaste matchen mot Brynäs IF, men har dessvärre inte lyckats kurera sig tillräckligt för att kunna medverka här. Det ska också sägas att hemmalaget har skadebekymmer på backfronten, något som gjort att laget kallat hem Kristoffer Gunnarsson från IK Oskarshamn. Juniorerna Joni Ikonen och Johan Lindbom har också fått speltid tack vare detta.

Som ni hör finns det all anledning att betvivla de båda lagens defensiv inför det här mötet. För Malmös del haglar det in mål bakåt och för Frölundas del ser det tunt ut på backfronten. Därutöver är det här två oerhört skickliga lag i offensiven, som dessutom ofta spelar fartfyllda matcher mot varandra. Det är som upplagt för mål – tycker vi. Hos NordicBet (1 000 kronor bonus + 400 kr gratisspel) betalar över 5,5 mål smått fantastiska 2,45 gånger pengarna. Det synar vi direkt.

Speltips:

Speltips:  Över 5,5 mål
Odds:  2,45 (Jämför alla odds)
Bolag:  NordicBet (Unik: 1 000 kr bonus + 400 kr gratisspel)
Spelstopp:  19:00, tisdag 25/10
TV:   cmorelivetva logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: