Speltips, Frölunda HC – Skellefteå AIK 19/1: Tydligt favoritskap

Simon Pålsson Publicerat: 18 januari 2017

Att det är serieledande Frölunda som får gälla som favoriter inför matchen mot Skellefteå råder det ingen tvekan om. Frågan är om norrlänningarna trots allt kan streta emot och ta en seger?

Här väntar ett riktigt rivalmöte. Trots att den här säsongen inte riktigt är som tidigare säsonger – då Frölunda och Skellefteå varit givna topplag i SHL-tabellen – går det fortfarande inte att blunda för rivaliteten mellan lagen.

I toppen av SHL hittar vi, precis som vi gjort oss vana vid, Frölunda. Så här 35 omgångar in i serien har laget 73 inspelade poäng och det finns egentligen ingenting som talar för att den poängskörden skulle avta. Närmast jagande lag är Växjö Lakers, som efter en rejäl uppryckning faktiskt knaprat in något.

Skellefteå halkade efter tidigt och har inte hunnit hämta ikapp än. 59 inspelade poäng så här långt är dock inte fy skam, utan laget ser ut att klara sig till slutspelet utan att behöva gå igenom play-in. Väl i slutspelet kan allting hända, det vet vi sedan gammalt.

Flera faktorer talar för Frölunda

Inför det här mötet finns det trots allt flertalet faktorer som talar för att hemmalaget ska knipa ytterligare en vinst. Tabellpositionen och resultaten den här säsongen talar väl egentligen sitt tydliga språk, men det finns även andra saker att väga in.

Formen exempelvis är en sådan faktor. Frölunda ångar på både i det inhemska ligaspelet och det internationella cupspelet, där laget nu är klara för ännu en CHL-final efter att ha slaktat motstånden i semifinalen. Återigen är det Frölunda som är det svenska lag som tar sig längst i CHL.

Skellefteå har visserligen fyra raka vinster, men har bara fem vinster på sina åtta senaste matcher. Fortfarande är det lite för mycket upp och ner för norrlänningarnas del, varpå vi inte riktigt kan lita på att de presterar. På bortaplan mot seriens klart starkaste lag lär det därför bli väldigt tufft. Göteborgarna har dessutom vunnit säsongens två första möten mellan lagen.

Det raka spelet på hemmalaget lockar helt klart här. Det spelas till 1,80 gånger pengarna hos William Hill (1 000 kronor). Märk väl att det handlar om ordinarie tid och inte innefattar en eventuell förlängning.

Speltips:

Speltips:  Frölunda vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, torsdag 19/1
TV:   cmorehockey logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: