Speltips, Frölunda – HV71 14/10: Hur reagerar de på förlusterna?

Emil Jakobsson Publicerat: 14 oktober 2015

Efter sju raka segrar åkte Frölunda på säsongens första förlust nu senast och under onsdagen ställs det mot HV71 som åkte på en storförlust nu senast efter sju insläppta mål. Frågan är hur de två lagen reagerar på sina förluster och vem som går vinnande ur onsdagens strid?

Frölunda toppar SHL och deras sju första matcher var inget annat än en styrkedemonstration. Visst, de övertygade inte under de första omgångarna även om de lyckades vinna matcherna men resultat som 5-3 borta mot regerande mästarna Växjö, 6-2 hemma mot Skellefteå och hela 7-0 mot Modo innan förlusten nu senast var verkligen starka insatser.

Men säsongens första förlust kom som sagt i lördags när otroligt hemmastarka Brynäs vann med 3-1 men det var jämnare än siffrorna påvisar. Frölunda avlossade 43 skott mot mål jämfört med Brynäs 37 och fram till 17:52 in i den tredje perioden stod det 1-1.

Värt att notera är att Frölunda vunnit samtliga fyra hemmamatcher den här säsongen med målskillnaden 19-6 och är genom det seriens bästa hemmalag.

Frölunda får även in en förstärkning jämfört med tidigare. Backen Tom Nilsson som spenderade förras säsongen i AHL landade i fredags i Göteborg och är nu spelklar inför matchen mot HV71. Även Spencer Abbott är tillgänglig för spel igen efter som sjukdom.

Har fem raka förluster – med 21 baklängesmål

Gästande HV71 är samtidigt otroligt formsvaga och kommer till den tuffa bortamatchen mot Frölunda med fem raka förluster och de har släppt in hela 21 mål under den perioden vilket ger ett snitt på 4,2 baklängesmål per match. De har samtidigt inte tagit en enda poäng på bortaplan den här säsongen efter fyra raka förluster och 7-17 i målskillnad vilket är sämst i serien.

HV71 saknar samtidigt mängder av spelare, inte minst på backsidan. De har till exempel tre backar i Jere Karalahti, Kristofer Berglund och nu även Ryan O´Byrne avstängda. Dessutom saknar de Erik Ersberg, Chris Campoli, Ted Brithén och Lawrence Pilut på grund av skador.

Just avsaknaden av rutin och spets bland lagets backar blev plågsamt uppenbart nu senast mot Luleå när hemmalaget relativt enkelt gick upp till 7-1 innan HV71 fick in några tröstmål. Jag ger inte HV71 några större chanser att hålla emot på bortaplan mot seriens bästa lag som dessutom har gjort flest mål av samtliga lag. Frölunda har till exempel nästan gjort dubbelt så många mål som HV71 (34 mot 18) och släppt in nästan hälften så många (18 jämfört med 31).

”2,45 är riktigt bra betalt”

Frölunda har även vunnit tre av de fyra senaste matcherna mot HV71 och fem raka hemmamatcher, nu senast de möttes i Göteborg vann hemmalaget med klara 5-0.

Mitt spel här blir Frölunda över 3,5 mål i matchen som betalar 2,45 hos Betsson vilket är 0,15 högre än till exempel Betway. Frölunda har gjort minst fyra mål i de fem senaste hemmamatcherna mot HV71 och i sex av deras sju senaste matcher den här säsongen. Min gissning är att de dessutom kommer ånga på ännu mer i offensiven efter besvikelsen i lördags när de bara fick in en puck trots 43 skott.

Mot ett HV71 som saknar mängder av viktiga pjäser, inte minst defensivt, som just nu ser ut som ett sjunkande skepp med minst fyra insläppta i tre av deras fyra senaste matcher är 2,45 riktigt bra betalt för Frölunda över 3,5 mål.

Speltips:

Speltips: Frölunda över 3,5 mål
Odds: 2,45 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Kl 19:00, onsdag 14/10
TV:  cmoresport logocmorelivetre logo  (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logotv4sport logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Frölunda 1,65 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort 5,3 comeon logo
HV71 4,75 betway logo
Över 4,5 mål 1,65 betsson logo
Under 4,5 mål 2,35 ladbrokes logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: