Speltips, Frölunda – HV71 26/1: Serieledarna med blodad tand

Simon Pålsson Publicerat: 26 januari 2016

Frölunda åkte på rejäl käftsmäll senast mot Linköping och hoppas nu komma tillbaka upp på hästen direkt när HV71 gästar Scandinavium. Får HV71 sota för Frölundas revanschlusta?

Det har tjatats om till leda, men att Frölunda är den här säsongens stora utropstecken i SHL råder det inte någon som helst tvekan om. Trots att laget förlorade med hela 5-0 senast mot Linköping toppar de tabellen, tätt följda av Skellefteå, som är 2 poäng och 23 mål bakom göteborgarna.

Därefter skuggar Luleå ytterligare elva poäng bakom och Frölunda har helt enkelt befäst sin position som garanterat topp två-lag redan nu. Det är imponerande i sig.

Trots fadäsen senast finns det ingen anledning till oro än. Det var snarare Linköping som var fantastiskt bra. Laget har verkligen toppat formen på sistone, med segrar i klar stil mot både Frölunda och Skellefteå.

Offensiven är enormt bra

Frölundas stora styrka rakt igenom hela säsongen har varit offensiven och laget fullkomligt sprutar in mål. 136 mål på 36 matcher är såklart ett galet bra facit. Det är dessutom 26 fler mål än vad det näst giftigaste laget lyckats göra, närmare bestämt Skellefteå.

Nu väntar alltså HV71, ett av många lag som harvar omkring i trakten kring slutspelsplatserna. Bakom de båda topplagen är det väldigt jämnt och åtta lag gör upp om fyra slutspelsplatser och fyra playoff-platser. Än kan det hända mycket i det racet och HV71 skulle kunna klättra från sin niondeplats upp till säker slutspelsmark om de bara hittar ett sätt att ta fler vinster i rad.

Just nu har laget svårt att finna någon kontinuitet i segrarna och det stora problemet är därutöver hur de spelar mot de lite bättre lagen. Mot lagen i samma region eller allra helst lite längre ner i tabellen har laget en tendens att plocka nödvändiga poäng.

Att då ta sig till Scandinavium kan knappast vara ett drömscenario. Trots förlusten senast håller vi Frölunda som stora favoriter här och vi vet sedan gammalt att de är som giftigast när de är ute efter revansch. 1,65 gånger pengarna på den raka ettan känns faktiskt, tro det ej, lite för högt hos bet365 och det hugger vi direkt. Frölunda över 3,5 mål till galna 2,55 gånger pengarna hos BetWay är ett annat alternativ, men vi håller oss till 1×2-marknaden den här gången.

Speltips:

Speltips:  Frölunda vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,65 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, tisdag 26/1
TV:     (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Frölunda  1,65 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort  5,05 betrally logo
HV71  4,50 titanbet logo
Över 2,5 mål  1,58 betway logo
Under 2,5 mål  2,50 bwin logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: