Speltips, Frölunda – JYP 28/8: Första riktiga testet för göteborgarna

Simon Pålsson Publicerat: 28 augusti 2015

Den första riktiga värdemätaren står för dörren, men Frölunda Indians är trots det klara favoriter. Spelbloggare.se bedömer göteborgarnas chanser att stå emot favorittrycket.

Champions Hockey League har blivit en given tradition den där sista månaden innan SHL drar igång i Sverige. Matcherna är ett bra sätt för olika europeiska ishockeyklubbar att faktiskt få mäta sig med varandra, någonting som sporten tidigare saknat.

Frölunda Indians är ett av lagen som deltar och det är inte utan att man gör det med ett stort intresse kring sig. Inte nog med att klubben är populära hemma i Göteborg, man visade prov på lovande ishockey under förra säsongen och sägs kunna bli att räkna med det här året. Matcherna i Champions Hockey League blir då en första värdemätare och ger oss en indikation på hur pass bra laget är inför den här säsongen.

Inledningen av turneringen kunde knappt blivit bättre för göteborgaren. I premiären slog man nämligen Sheffield Steelers med klara 9-1. Nu är Sheffield Steelers visserligen ett väldigt svagt lag, men 9-1 är alltid 9-1.

Nu väntar istället finska storlaget JYP, som de senaste säsongerna gjort sig kända för sin målglada ishockey. JYP slog också Sheffield Steelers, men då bara med 3-0. Det är trots allt en stor skillnad på 9-1 och 3-0.

Ett par frågetecken för Frölunda

Inför matchen sägs det råda en del skadebekymmer i göteborgarnas trupp, där inte mindre fyra spelare tidigare sades vara osäkra till spel. Oliver Lauridsen, Spencer Abbott, Robin Figren och Patrik Carlsson har alla haft känningar tidigare i veckan, men tränare Roger Rönnberg hintade samtidigt om att spelarna vilat just för att kunna spela mot JYP.

Matchen mot finnarna är också den första riktiga värdemätaren och även fall Frölunda är ett lag som ska slå JYP krävs det en solid insats för att man ska gå av isen med segern. Då är det betryggande att veta hur lovande det faktiskt såg ut i premiären där främst det offensiva spelet och fantasin lyste i stora delar av matchen.

Den offensiva energin och viljan att slå det första svåra laget gör Frölunda Indians till klara favoriter i matchen och vi tror faktiskt att finnarna får svårt att hålla emot här. Spelbolagen är inne på samma spel och oddsen är därmed inte vad de gärna hade fått vara. Ett spelbolag sticker dock ut och det är William Hill. Där spelar vi den raka segern för Frölunda till 1,85 gånger pengarna. Det är helt enkelt för högt i en match där Frölunda borde vinna, inte minst med tanke på att man spelar matchen i anrika Frölundaborg.

Speltips:

Speltips:  Frölunda vinna
Odds:  1,85 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:00, fredag 28/8
TV:    svttjugofyra logo(TV-tablå)
Stream:   svtplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella laguppställningar:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Frölunda  1,85 williamhill logo
Oavgjort  4,75 betway logo
JYP  3,80 betway logo
Över 4,5 mål  1,75 betway logo
Under 4,5 mål  2,17 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: