Speltips, Frölunda – Karlskrona 17/2: Här snackar vi underskattning

Simon Pålsson Publicerat: 16 februari 2016

Karlskrona lever kvar på sitt rykte om att vara seriens stora slagpåse, men visar inte formen på sistone en annan sanning? Kan Frölunda vinna lika enkelt som spelbolagen förutser?

Det är nya tider i SHL. I höstas var Frölunda så gott som oslagbara och seglade igenom SHL genom att vinna match efter match. Samtidigt var verkligheten en helt annan för nykomlingen Karlskrona, som förlorade stort vecka ut och vecka in.

Där och då var känslan att det här var minst ett år för tidigt för Karlskrona att spela i den högsta serien. Under 2016 har det dock visat sig att laget kanske visst hör hemma i SHL, med tanke på att de nu plockar trepoängare på löpande band.

Vad som är verkligt intressant är också sättet laget tagit sig an 2016 och den enorma uppförsbacke de skapade åt sig själva under hösten. Det finns en fin moral i laget, som inte minst visar sig om vi studerar resultatraden lite närmare. På sistone har laget slagit lag som Skellefteå, Brynäs och Örebro (gånger två). Därtill har de inte förlorat en match med mer än ett uddamålet sedan den 7 januari när Färjestad vann med 4-2.

Frölunda inne i trevande stim

Det var i för sig bara en vecka sedan som Frölunda säkrade CHL-titeln efter 2-1-segern mot finska Kärpät i finalen. Trots den segern har de senaste veckorna inte varit fullt så övertygande från Frölundas sida.

I höstas tokdominerande man SHL tillsammans med Skellefteå, men från och med 5-0-förlusten mot Linköping den 23 januari har det inte sett fullt lika övertygande ut. Laget har förlorat fem av sina sju senaste SHL-matcher och har dessutom inte vunnit särskilt övertygande när de väl har vunnit. CHL-vinsten visar att laget fortfarande besitter fin kvalité, men formtoppen är inte riktigt där.

Detta kan såklart gästande Karlskrona utnyttja, även fall Frölunda får gälla som klara favoriter ändå. Spelbolagen tar dock i så att de spricker och vi får så lite som 1,22 på den raka ettan hos bland andra bet-at-home. Det duger inte, såklart.

Vi tror att Karlskrona kan streta emot bra här. Karlskrona +2,5 (asian handicap) ger hela 1,85 gånger pengarna hos Bet365 och det känns som ett väldigt bra spel. Det är snart två månader sedan laget senast förlorade med mer än två mål och med tanke på Frölundas lite trevande form känns spelet extra bra.

Speltips:

Speltips:  Karlskrona  +2,5 (asian handicap)
Odds:  1,85 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, onsdag 17/2
TV:    cmoresport logo cmorelivetre logo cmorelivefyra logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Frölunda  1,30 nordicbet logo
Oavgjort  8,25 betrally logo
Karlskrona  10,00 titanbet logo
Över 4,5 mål  1,45 unibet logo
Under 4,5 mål  2,77 betsson logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: