Speltips, Frölunda – Luleå 10/4: Psykologiskt otroligt viktigt

Simon Pålsson Publicerat: 10 april 2016

Det ack så psykologiskt viktiga femte mötet mellan Frölunda och Luleå står för dörren. Känslan är att den redan tighta matchserien blir än mer tight och att inget av lagen tänker förlora den här matchen.

Nu börjar det onekligen dra ihop sig i semifinalen mellan Frölunda HC och Luleå HF. Efter fyra matcher har vi 2-2 i häftet och känslan är att den femte matchen kan bli psykologiskt väldigt avgörande.

Luleå fick kämpa stenhårt för att kvittera till 2-2 i matcher. Match nummer gick nämligen hela vägen till förlängning, där det avgörande målet gjordes efter ett stort misstag i Frölundas försvar.

1-1 efter full tid och en match som rakt igenom var väldigt tight, där det i ärlighetens namn kunde ha slutat precis som helst. Trots att Frölunda fick spela utan viktiga Lars Johansson i kassen lyckades man freda sitt mål gång på gång och det var tydligt att båda lagen hade tagit riskminimerandet till en helt ny nivå.

Ännu en tight historia

Matchserien har i match efter match varit väldigt jämn och det är, som vi har konstaterat flera gånger här, oerhört tydligt att lagen styrkemässigt är väldigt jämna. Frölundas något mer tekniskt skickliga lag vinner när tempot skruvas upp, medan fysiska Luleå gynnas av mer tighta matcher.

Det är dock – klyscha eller ej – små marginaler som kommer att avgöra den här matchserien. Ett enda misstag, som i förlängningen senast, kan komma att fälla avgörandet. Så jämna är lagen.

Inför det femte mötet är Lars Johansson fortsatt indisponibel, medan spelare som Spencer Abbott och Sebastian Stålberg sägs närma sig en comeback. Det kan till och med bli tal om spel redan under söndagen. Vi flaggar ännu en gång för att lagen mörkar något oerhört inför de här matcherna, så det är svårt att veta innan man vet helt enkelt.

Med Lars Johansson på läktaren är chanserna knappast mindre för gästerna att ställa till det och vi tror att det är nu Luleå kommer att försöka gå på knock. I en eventuell sjunde och avgörande match i Scandinavium lär Lasse Johansson vara tillbaka och det undviker Luleå såklart allra helst.

Därför tror vi på ett – om möjligt – ännu mer taggat Luleå här. Det talar för en fortsatt jämn, tight och målsnål historia. Visst, det kan bli islossning och spruta in mål här – men lagen kommer att följa varandra. Det är vi övertygade om. 4,35 gånger pengarna på bombkrysset – att matchen går till förlängning – är helt enkelt för högt. Vi spelar detta hos BetWay.

 

Speltips:

Speltips:  X (Oavgjort)
Odds:  4,35  (Jämför alla odds)
Bolag:  BetWay (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  15:00, söndag 10/4
TV:    tvfyra logo (TV-tablå)
Stream:   tv4sport logo cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: