Speltips, Frölunda – Luleå 16/3: Blir det en ny grismatch?

Emil Jakobsson Publicerat: 15 mars 2015
Frölunda - Luleå 16 mars 2015 speltips
Foto: Bildbyrån

Kaosmatch och skandalmatch var rubrikerna som toppade våra två största tidningar efter kvartsfinal två mellan Frölunda och Luleå. Under måndagen är det dags för rond tre mellan dessa två lag som verkligen inte tycker om varandra. 

Det var en ganska väntad matchbild. Frölunda har betydligt snabbare, mer tekniska och skickliga forwards men Luleå hade som plan att störa dem och få dem att tänka på annat än att spela ishockey. Det lyckades.

Domarna fick dela ut totalt 133 utvisningsminuter, ett par matchstraff och det slogs spelare överallt på isen stundtals. Luleå vann även matchen med 2-1 och de lyckades med deras game plan perfekt, Frölunda skapade väldigt lite under match två.

Ska Frölunda vinna får de inte gå i Luleås fälla, inte ge igen och istället utnyttja chanserna de får i power play. Men Luleå spelade inte bara fysiskt, de spelade även smart defensivt och höll till exempel Frölunda till blott elva skott under de två första perioderna trots en del spel i numerärt underläge.

Känslan, som även delvis bekräftades av Chris Abbott efter matchen, var att laget kom samman efter Cams skada, alla i Luleå Hockey vet vilka problem han har haft tidigare med hjärnskakningar och den situationen svetsade verkligen samman laget och gav en annan energi och vilja att vinna.

Testar ett spel till 3,9 gånger pengarna

Nu senast spelade vi den raka ettan till 2,3 gånger pengarna, ett spel som satt fint. Då var vi inne på just hemmatrenden mellan dessa lag. Hemmalaget har alltså vunnit sju raka och 16 av de 20 senaste matcherna mellan dessa lag.

Frölunda har fyra raka hemmasegrar mot Luleå, nu senast 3-2 i kvartsfinal ett.

Vi ser Frölunda som favoriter här men 1,55 för moneyline ettan är för dåligt betalt och enligt oss är det bästa spelet att den här matchen går till förlängning som ger hela 3,9 gånger pengarna. De två första matcherna har varit jämna och båda har slutat med uddamålssegrar för hemmalaget. Dessutom gick två av fem grundseriematcher mellan lagen till förlängning.

Frölunda är det klart bättre laget och har hemmaplan. Men Luleå var samtidigt bättre på bortaplan (SHL:s sjätte bästa) jämfört med hemmaplan där bara Modo och Leksand var sämre. Dessutom känns det verkligen som att Luleå har en helt annan energi och vilja att vinna vilket mycket väl kan räcka till en förlängning.

Spelet känns ännu bättre med tanke på att allt talar för en  målsnål match, under 4,5 mål betalar till exempel bara runt 1,6 gånger pengarna och 1-1 eller 2-2 känns som två troliga resultat, kanske efter ett mål när något av lagen tagit ut målvakten precis i slutet?

Dessutom var faktiskt Frölunda starkare på bortaplan där de var SHL:s näst bästa lag jämfört med hemmaplan där de var SHL:s femte bästa lag. De vann faktiskt bara 14 av 27 hemmamatcher under ordinarie matchtid.

ComeOn som erbjuder det bästa oddset på krysset ger alla nya kunder hela 3 000 kronor insättningsbonus, hämta din bonus här. 

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Frölunda 2,05 betway logo 500 kr
Oavgjort 3,9 comeon logo 3 000 kr
Luleå 3,6 betsafe logo 1 000 kr
Under 4,5 mål 1,68 mobilbet logo 100 kr utan insättning
Över 4,5 mål 2,25 ladbrokes logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Oavgjort efter tre perioder
Odds: 3,9 (Jämför alla odds)
Bolag: ComeOn! (3 000 kr bonus)
Spelstopp: Måndag 16/3 kl 18:35
TV:  cmoresport logocmorelivetre logotv4sport logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Skrivet av: Thomas Mäkitalo