Speltips, Frölunda – Luleå 20/3: Reser sig Frölunda på nio?

Emil Jakobsson Publicerat: 20 mars 2015

Frölunda - Luleå 20 mars 2015 speltipsFrölunda ligger under med 3-1 i matcher mot Luleå och måste vinna tre raka för att säsongen ska leva vidare. Först och främst, de måste vinna hemmamatchen under fredagen.

Frölunda har det verkligen inte lätt nu. De vann första matchen hemma i Göteborg med uddamålet men har sedan åkt på tre raka förluster. Vad som är ännu mer oroväckande är hur laget vikit ner sig, kommit bort från sitt spel och hur otroligt enkelt Luleå håller dem ute längst med sargerna.

Skador på Nicklas Lasu och nu senast lagets bäste målskytt Andreas Jonhnson gör inte saken bättre. Nu senast lyckades de visserligen rada upp målchanser i slutet när de pressade för en kvittering men Joel Lassinantti har under säsongen vuxit ut till en gigant i Luleås mål.

Han släppte in minst mål i snitt per match under grundserien (1,88) och nu under slutspelet har han bäst räddningsprocent (93,69).

Saknar sin viktigaste spelare

Men något som talar för Frölunda är att Luleå saknar lagkaptenen Chris Abbott som är en otroligt viktig pjäs på grund av en avstängning. Han vann den interna skytteligan samt poängligan under grundserien och är en av seriens absolut bästa tekare med runt 60-65%. Förutom Lassinantti i målet är nog Chris Abbott Luleås viktigaste spelare och ett otroligt tungt avbräck.

Frölunda har samtidigt skapat betydligt mer och det är ingen tvekan om att de egentligen är det bättre laget. Men de kommer inte riktigt till och för många spelare tar det enkla alternativet istället för att till exempel bryta in på mål själv. Men samtidigt, 1,55 för moneyline ettan känns för snålt enligt oss här.

Bästa spelvärdet ser vi i att första målet kommer först i matchminut 10 eller senare vilket ger 1,7 gånger pengarna hos Bwin.

Luleå har vunnit de tre senaste matcher genom att ta ledningen tidigt och genom det sedan kunna spela sitt smarta försvarsspel och låta Frölunda jaga. Under de tre senaste matcherna har Luleå gjort mål under första tio minuterna och vi räknar med att Frölunda pratat om detta.

De får helt enkelt inte gå bort sig och låta Luleå ta kommandot så enkelt i matcherna. Luleå har samtidigt 3-1 i matcher, spelar på bortaplan och vet om att de har seriens bästa målvakt. De kommer knappast satsa allt för offensivt direkt från start, de vet deras styrkor och behöver inte jaga ett mål tidigt.

Frölunda har samtidigt bara gjort totalt fyra mål över de tre senaste matcherna och saknar nu även deras bästa målskytt vilket ytterligare förstärker detta spel.

Testa en ny bookie:

William Hill erbjuder över 3 000 spelobjekt med livespel. Nya kunder får 1 000 kronor bonus här.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Frölunda 2,0 comeon logo 3 000 kr
Oavgjort 3,85 mobilbet logo 100 kr utan insättning
Luleå 3,75 nordicbet logo 1 000 kr
Under 4,5 mål 1,7 comeon logo 3 000 kr
Över 4,5 mål 2,2 ladbrokes logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Första målet matchminut 10 eller senare
Odds: 1,7 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: Fredag 20/3 kl 18:30
TV:  tvtolv logocmorehockey logotv4sport logo  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Skrivet av: Thomas Mäkitalo