Speltips, Frölunda – Luleå 2/4: Gästerna hoppas sätta sin prägel

Simon Pålsson Publicerat: 1 april 2016

Frölunda mot Luleå, har ni hört det förut? Det blir ett klassiskt möte i den ena SHL-semifinalen. Inför det första mötet har vi en stark känsla av att gästande Luleå vill sätta sin prägel på matchen genom att stänga ytorna för Frölunda.

Frölunda är äntligen tillbaka i Scandinavium, efter en liten tripp till Frölundaborg i kvartsfinalen mot Djurgårdens IF. Nu väntar semifinal mot Luleå HF, ett lag som Frölunda har spelat mot i en rad heta matcher de sista säsongerna.

CHL-finalen förra året till exempel. Den vann Luleå. Ett annat exempel är kvartsfinalen i SHL förra säsongen. Då vann Frölunda med 4-3 i matcher. 2013 var det så Luleås tur att slå ut Frölunda, då med 4-2 i kvartsfinal.

Hur som helst är det ett laddat möte och även fall Frölunda är klara favoriter, som en direkt följd av att de såg väldigt starka ut under stora delar av grundserien, kommer det här bli tight. Det vågar vi garantera.

Båda lagen har vilat en vecka

Förutsättningar inför det första kvartsfinalmötet är lika för båda lagen. Både Frölunda och Luleå har fått vila en vecka efter att ha slagit ut Djurgården respektive Färjestad.

Luleå växte in i sin matchserie och vann till slut komfortabelt mot Färjestad, mycket tack vare en storspelade Joel Lassinantti i buren. Precis som vanligt var det ett hårt jobbande kollektiv, ett tätt försvar och en fin effektivitet framåt som bar frukt för norrlänningarna.

Frölunda trevade lite mot Djurgården, men körde över 08-laget när de väl fick fart under skridskorna. En veckas uppehåll kan göra att vi får se en lite trevande start här, det skulle inte förvåna oss.

Känslan är att Luleå konsekvent kommer att försöka döda tempot och göra det svårt för Frölunda, speciellt när Luleå spelar på bortaplan. Får göteborgarna veckla ut sin fulla vingbredd på hemmaplan är de väldigt svårstoppade. Därför tror vi på en något mer målsnål inledningsmatch i den här matchserien. Under 5 mål i matchen (ordinarie tid) spelas till 1,74 gånger pengarna hos Unibet.

Speltips:

Speltips:  Under 5 mål i matchen (ordinarie tid)
Odds:  1,74 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  15:00, lördag 2/4
TV:    tvfyra logo cmorehockey logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo tv4sport logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Frölunda HC  1,90 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort  4,25 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Luleå HF  3,55 titanbet logo
Över 4,5 mål  1,80 unibet logo
Under 4,5 mål  2,05 bwin logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: