Speltips, Frölunda – Luleå 24/3: Fullbordar de vändningen?

Emil Jakobsson Publicerat: 24 mars 2015
Frölunda - Luleå 24 mars 2015 speltips
Foto: Bildbyrån

Frölunda har stått för en imponerade upphämtning, de var uträknade men har nu vunnit två raka matcher och är favoriter när det är dags för den sjunde och helt avgörande kvartsfinalen mot Luleå. Frågan är om de lyckas fullborda vändningen eller om de snubblar vid målsnöret?

Det var inte många som trodde på Frölunda efter tre raka förluster mot ett Luleå som effektivt lyckades dra ner tempot och stänga ner alla farliga ytor. Men med ryggen mot väggen har Frölunda växt och plötsligt börjat driva upp tempot och sett betydligt bättre ut än Luleå.

Även om de två senaste matcherna gått till förlängning har Frölunda varit det betydligt bättre laget i båda matcherna och hade lika gärna kunnat vinna under ordinarie tid. Det som oftast stoppat dem är Luleås målvaktsgigant Joel Lassinantti som fortsätter att storspela. Nu senast räddade han hela 96,29 procent av skotten och har som sagt slutspelets bästa räddningsprocent.

Hemma i Göteborg talar nästan allt för Frölunda. De är starka på hemmaplan, har vunnit fem av de sex senaste hemma mot Luleå och spelar betydligt bättre ishockey just nu. Men när det gäller den mentala biten är det svårare att tippa hur lagen kommer reagera. Kan Frölunda åka ut och njuta inför sin hemmapublik eller känner det plötsligt pressen när de igen har allt att förlora? Är Luleå nedslagna av dessa två raka förluster eller kan de resa sig nu när de är underdogs igen?

Testar ett skrällspel till oddset 3,2

Vi håller Frölunda som favoriter och tror de fixar detta men lockas inte av oddsen. Däremot lockas vi av skrällspelet under 0,5 mål i första perioden som betalar hela 3,2 gånger pengarna hos Betway.

Nu senast stod det som sagt 0-0 efter tre perioder och det var tydliga direktiv från båda tränarna som hade uppmanat spelarna att minimera de farliga misstagen och spela med större marginaler. Backarna fyllde inte på lika mycket, lagens centrar låg högre upp och tog ett större ansvar och båda lagen jobbade hårt hemåt. Även om senaste matchen mellan lagen i Göteborg slutade 3-2 efter förlängning hade vi även den gången 0-0 efter 20 minuters spel.

Med tanke på hur mycket som står på spel i den här sjunde och helt avgörande matchen tror jag att säkerhetsmarginalerna blir ännu större och speciellt under inledningen vill ingen gå bort sig. Dessutom har vi SHL:s bästa målvakt i ena målet och en inspirerad Lasse Johansson som höll nollan nu senast i andra målet.

Till 3,2 gånger pengarna är detta ett givet spel för mig. Som jämförelse får man bara runt 1,6 för under 4,5 mål och med tanke på att de flesta målen brukar komma i andra perioden när det är långt att byta samt i tredje när ena laget ofta pressar på och plockar ut sin målvakt är 3,2 ett klart överodds.

Saknar ni konto hos Betway får ni ett gratisspel värt 500 kronor när ni gör er första insättning hos dem. Hämta ert gratisspel här. 

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Frölunda 1,91 nordicbet logo 1 000 kr
Oavgjort 3,9 williamhill logo 1 000 kr
Luleå 3,9 comeon logo 3 000 kr
Under 4,5 mål 1,62 ladbrokes logo 1 000 kr
Över 4,5 mål 2,35 ladbrokes logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Under 0,5 mål första perioden
Odds: 3,2 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (500 kr bonusspel)
Spelstopp: Tisdag 24/3 kl 18:30
TV:  tvtolv logocmoresport logotv4sport logo  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Skrivet av: Thomas Mäkitalo