Speltips, Frölunda – Luleå 6/4: Tredje raka spelet?

Simon Pålsson Publicerat: 5 april 2016

Spelbloggare.se har prickat rätt på båda spelen i den här matchserien och nu är frågan om den trenden fortsätter. Kan Frölunda utnyttja hemmapublikens energi till att inleda starkt hemma mot ett fysiskt spelande Luleå HF?

Det har hettat till rejält i semifinalen mellan Frölunda HC och Luleå HF i SHL-slutspelet. Efter en tät match tog Frölunda ledningen med 1-0 i matcher efter 1-0 hemma i Scandinavium. I måndags kvitterade Luleå till 1-1 i matcher efter en fin match uppe i Luleå, 4-2.

Matchserien har så här långt kantats av ganska hårt spel, där det allra främst är Luleå som försöker spela fysiskt för att störa de något mer tekniskt och spelmässigt skickliga göteborgarna. Faktum är att till och med har varit så hett att lagen började slåss på uppvärmningen inför match nummer två.

Det ligger helt enkelt någonting i luften, vilket gör det än svårare att tippa hur matcherna ska gå resultatmässigt. Lagen är väldigt jämna och vi blir inte förvånade om det här går hela vägen till sju matcher. Båda är dessutom erkänt hemmastarka.

En del skadebekymmer i båda läger

Precis som vanligt inför viktiga slutspelsmatcher mörkas det en hel del om skadeläget från de båda lagen. Det gäller att inte ge varandra fördelen av att veta vilka som kan och inte kan spela matchen.

Hur som helst vet vi redan nu att det finns vissa skadebekymmer i båda läger inför den här matchen. I hemmalaget är Spencer Abbott högst osäker till spel, samtidigt som Lukas Nilsson och Sebastian Stålberg är skadade. Gästerna har sedan tidigare problem på centerpositionen. Det är ett problem som aktualiseras av att Jacob Lagace gick sönder senast.

Trenden ser ut att fortsätta

Frölunda är ett lag som ofta tar kommandot i sina matcher på hemmaplan och inte sällan syns detta både på spelet och på resultattavlan. Hur jämnt det än må vara inför den här matchen tror vi ändå att Frölunda tar tag i taktpinnen rent spelmässigt, samtidigt som Luleå försöker döda tempot med sin fysiska ishockey.

Frölunda gjorde det första målet i 20 av sina 26 hemmamatcher i grundserien, medan Luleå bara gjort det första målet i 9 av sina 26 grundseriematcher på bortaplan. I slutspelet är motsvarande siffror 3 av 4 respektive 1 av 3.

Inför ett välfyllt Scandinavium kan vi inte tänka oss någonting annat än att Frölunda trycker gaspedalen i botten och kör så det ryker redan från start. Det lär öppna för mål framåt. Med tanke på att Luleå är SHL:s bästa lag på att vända 0-1-underlägen väljer vi dock att fokusera på det första målet.

Vår insats satsas därför på Frölunda göra första målet till 1,72 gånger pengarna hos BetWay. De ligger närmare en tiondel högre än till exempel Expekt. För övrigt har båda våra speltips suttit i den här matchserien.

Speltips:

Speltips:  Frölunda gör första målet
Odds:  1,72 (Jämför alla odds)
Bolag:  BetWay (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:30, onsdag 6/4
TV:    tvtolv logo cmorehockey logo (TV-tablå)
Stream:   cmorehockey logo tv4sport logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Frölunda HC  2,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort  4,00 betway logo
Luleå HF  3,45 unibet logo
Över 4,5 mål  2,00 ladbrokes logo
Under 4,5 mål  1,86 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: