Speltips, Frölunda – Modo 28/1: ”Spelarna underskattar Modo”

Emil Jakobsson Publicerat: 28 januari 2015
Frölunda - Modo 28 januari 2015
Foto: Bildbyrån

Jumbon Modo kommer till Göteborg med bara en seger på de elva senaste matcherna men de har i många fall varit täta matcher och frågan är om inte spelarna och spelbolagen underskattar dem? 

Frölunda har varit en del upp och ner den senaste tiden. De hade sju raka förluster under december men har sedan ryckt upp sig. Men ser vi över deras sex senaste matcher har de faktiskt förlorat tre stycken av dem, bland annat nu senast hemma mot Växjö.

Däremot har de vunnit samtliga tre matcher mot jumbon Modo tidigare under säsongen men det har varit tätt och det är just Frölunda och Modos förmåga att spela täta matcher som blir nyckeln till vårt spel här.

Spelarna underskattar Modo

Vi får nämligen fina 1,91 för Modo +1,5 mål hos Ladbrokes när flera andra bolag är nere runt 1,75. Av de åtta matcher som spelats mellan Frölunda och Modo den här och förra säsongen har Modo vunnit två och Frölunda sex, men sju av dessa åtta matcher har varit uddamålssegrar och två av dem efter förlängning/straffar.

Det är med andra ord sällan några krossar. Frölunda har dessutom otroligt svårt att få med sig trepoängare trots hemmaplan den här säsongen. Av deras 20 hemmamatcher har de tappat poäng i elva. Med handikappet -1,5 mål har Frölunda faktiskt förlorat hela 14 av 20 hemmamatcher den här säsongen.

Modo förlorar visserligen väldigt många matcher men det är ofta väldigt jämna matcher med ett ganska lågt tempo. Nu senast krävdes det till exempel förlängning för HV71 att hemmabesegra Modo och innan det slog Modo faktiskt Djurgården, även den matchen gick till förlängning. Nu senast storspelade dessutom Adam Reidborn i Modos mål, han räddade 96,42% va skotten borta mot HV71 och en nyckel till att Modo fick 0-0 efter 60 minuters spel.

Modo har vunnit elva av deras tretton senaste matcher om de haft handikappet +1,5 mål. Hela nio av deras 17 senaste matcher har dessutom gått hela vägen till förlängning. Spelarna och spelbolagen undervärderar Modo och lägger för stort fokus på deras position i tabellen, nästan dubbla pengarna för +1,5 mål är i överkant.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Frölunda 1,6 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 4,5 ladbrokes logo 1 000 kr
Modo 5,7 nordicbet logo 1 000 kr
Under 4,5 mål 1,91 ladbrokes logo 1 000 kr
Över 4,5 mål 1,89 unibet logo 1 200 kr

 

Speltips:

Speltips: Modo +1,5 mål
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: Ladbrokes (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Onsdag 28/1 kl 19:00
TV:  cmorehockey logocmorelivefyra logotv4sport logo  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Skrivet av: Thomas Mäkitalo