Speltips, Frölunda – MODO 8/10: Proppen ur direkt från start

Simon Pålsson Publicerat: 8 oktober 2015

Frölunda är suveräna serieledare efter sex omgångar och nu får göteborgarna besök av MODO. Fortsätter den målrika trenden, månne?

Frölunda Indians har verkligen gått som tåget sedan SHL-premiären för ett par veckor sedan. Laget har vunnit samtliga matcher, även fall två av matcherna handlat om förlängningssegrar.

Därtill tog de sig med sig med nöd och näppe vidare från sextondelsfinalen i Champions Hockey League. 4-2-förlusten borta mot ERC Inglostadt blev 3-1 hemma och därefter kunde Frölunda avgöra i förlängningen.

Det är allra främst det offensiva spelet som fungerat väl för Frölunda, både som lag och individuellt sett, där flera spelare klivit fram och visat prov på stor potential. 26 mål på de inledande sex SHL-matcher talar sitt tydliga språk.

MODO tappar ofta matchen

Motståndarna i den sjunde omgången blir MODO, som inte har en fullt så fläckfri säsongsinledning bakom sig. Blott två segrar på sex matcher så här långt och därtill flertalet jobbiga smäller, där 7-2 borta mot Linköping sticker ut.

Signifikativt för den här säsongen har varit MODOs förmåga att trots allt blanda sig med i matcherna från start, men inte orka hela vägen in i mål. Faktum är att laget gjort mål i fem av sex förstaperioder så här långt, men att man senare tappat matchen och segern trots allt.

Det vittnar hur som helst om en viss potential i laget, även fall känslan är att MODO kommer att kriga på den nedre halvan under den här säsongen. Med tanke på att både MODO och Frölunda brukar vara ena halvan av målrika tillställningar är det ingen vidare vågad gissning att vi kommer få se mål i den här matchen också.

”Gasen i botten från start”

Joel Kwitakowksi och Nichlas Torp missar matchen för MODO, Albin Runesson, Jonatan Bjurö och Shaun Heshka är tillbaka i laget. Frölunda å sin sida är intakta och hoppas alltså spinna vidare på den fina formen man visat prov på så här långt.

Känslan är hur som helst att matchen har god potential att bli både underhållande och målrik. Därtill är känslan att det här är två lag som trycker gasen i botten från start, något som inte minst visat sig på de målrika förstaperioder som lagen spelat så här långt.

Därför kommer vi spela över 1,5 mål i första perioden till fina 2,10 gånger pengarna hos bet365. Där ligger bet365 ett par snäpp högre än övriga och vi tackar glatt för detta. Spelet har för övrigt suttit i Frölundas fem senaste SHL-matcher. Förhoppningsvis blir det en sjätte.

Speltips:

Speltips:  Över 1,5 mål i första perioden
Odds:  2,10 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, torsdag 8/10
TV:    cmorelivetre logo(TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Frölunda  1,50 bwin logo
Oavgjort  6,00 comeon logo
MODO  6,50 ladbrokes logo
Över 4,5 mål  1,62 betway logo
Under 4,5 mål  2,48 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: