Speltips, Frölunda – Rögle BK 17/1: Hemmalaget med blodad tand

Simon Pålsson Publicerat: 17 januari 2016

Efter en fin period kom så baksmällan för Frölunda, som nu har blodad tand inför hemmamötet med skånska Rögle BK. Det kan väl bara sluta på ett sätt?

Söndagens enda SHL-match spelas i Scandinavium i Göteborg, där delade serieledarna Frölunda tar sig an skånska Rögle BK. De båda lagen drabbade samman bara för några dagar sedan, men då nere i Ängelholm.

Det var en match som slutade med en överraskande hemmaseger, hela 6-3 till de grönvita. Upprörda röster höjdes om att Frölundas fokus, som bland annat gav en imponerande 5-0-seger borta mot Davos i CHL-semifinalen för någon vecka sedan, var som bortblåst. Kanske tog göteborgarna lite lätt på uppgiften?

Tack och lov för Frölundas del kommer chansen till revansch väldigt snabbt när Rögle BK nu alltså gästar Göteborg. Motivation slår som bekant klass, men med tanke på att Frölunda både är ett bättre lag och med all säkerhet är fullt motiverade till den här matchen kan det väl bara sluta på ett sätt?

Rögle BK harvar omkring

I skrivande stund hittar vi Rögle BK på elfteplatsen i tabellen, med hela elva poäng upp till den åtråvärda tiondeplatsen. Den innebär playoff till slutspelet senare i vår och dit vill skåningarna såklart gärna nå.

För att det ska bli verklighet måste en rejäl uppryckning ske omgående. Elva poäng är inte ett omöjligt gap att äta upp på tjugotalet matcher, men då är det också dags att både hitta en stabilitet i spelet och hitta enklare segrar för att plocka på sig poäng.

Att i ett sådant läge ta sig till Scandinavium för att ta sig an Frölunda, ett av säsongens stora succélag, är inte den behagligaste av uppgifter. Det är en känsla som ytterligare förstärks av det faktum att hemmalaget har blodad tand efter förlusten senast.

Därför tror vi att Frölunda sätter ton på den här matchen direkt. Laget är markant bättre än sina motståndare, samtidigt som de mentalt är inställda på att trycka ner sina gäster i skridskorna igen och helt enkelt visa vem som bestämmer. Därför tycker vi att Frölunda -2 (asian handicap) till 1,97 gånger pengarna är spelvärt hos 10Bet. Då får vi pengarna tillbaka om de vinner med två mål.

Speltips:

Speltips:  Frölunda -2 (asian handicap)
Odds:  1,97 (Jämför alla odds)
Bolag:  10Bet (UNIK: 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  17:00, söndag 17/1
TV:    cmorehockey logo cmorelivetre logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Frölunda  1,44 redbet logo
Oavgjort  7,00 redbet logo
Rögle BK  7,10 nordicbet logo
Över 4,5 mål  1,50 betway logo
Under 4,5 mål  2,60 betsson logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: