Speltips, Frölunda – Sheffield 20/8: Sitter handikappspelet?

Emil Jakobsson Publicerat: 19 augusti 2015

Hela 500 supportrar från England har rest till Göteborg för att se CHL-premiären mellan Frölunda och deras Sheffield Steelers. Hemmalaget är tunga favoriter och vi har hittat ett spännande handikappspel inför matchen. 

Det är inte varje dag man ser ett lag som bara betalar 1,06 gånger pengarna i ishockey. Men så är fallet här och visst ska det vara en tydlig klasskillnad även om det är tidigt på säsongen.

Förra säsongen var det Nottingham Panthers som fick äran att representera England i CHL och det gick inte speciellt bra. De kom sist i gruppen efter att bland annat förlorat mot Luleå Hockey med 1-10 på hemmaplan och 9-1 på bortaplan. Faktum är att de släppte in hela 38 mål på deras sex gruppspelsmatcher vilket ger ett snitt på 6,3 per match. Det om något ger en indikation om vilken nivå lagen i England ligger på.

En svensk hittar vi i Sheffield och det är Fredrik Vesterberg som tidigare spelat för Leksand, Arboga, Rögle och Almtuna innan han inför den här säsongen flyttade till England. Laget består annars av en hel del transatlanter. Hela 14 spelare i Sheffield kommer från USA eller Kanada och även om Frölundas tränare Roger Rönnberg gick ut i GP och varnade för att de har gott om erfarenhet från NHL och AHL ska man inte vara rädda för dem. Visst har de många spelare som spelat i AHL men hela truppen har totalt 19 NHL-matcher under bältet när man räknar ihop samtliga spelare.

En annan rolig detalj inför matchen är att hela 500 engelska fans reser till Göteborg för att se matchen, det lär med andra ord bli ganska bra stämning i Frölundaborg där matchen spelas.

”Ser verkligen fram emot det”

Frölunda har inför säsongen tappat några tunga namn, inte minst Mathis Olimb, men de har fortfarande ett väldigt bra lag och ser man till oddset att vinna SHL rankas de av spelbolagen som seriens sjätte bästa lag inför nedsläpp.

Frölunda har hunnit med två försäsongsmatcher inför CHL-premiären. Först en 4-2-seger mot Färjestad och nu senast en snöplig 4-0-förlust mot HV71.

– Vi lär oss av detta också och blickar framåt, till på torsdag. Då är det dags för den första tävlingsmatchen och det ser vi verkligen fram emot, sa Frölundas nyförvärv Johan Sundström till klubbens hemsida efter förlusten mot HV71.

Vår speltips här blir Frölunda -3,5 mål till 1,8 hos Bet365. Frölunda är klasser bättre och ishockeyn i England ligger långt efter, något som Nottingham var ett tydligt exempel på. De spelar ofta väldigt fysiskt vilket resulterar i en hel del utvisningar och baklängesmål. Att Frölunda förlorade nu senast tror jag bara gjort dem mer fokuserade och hungrigare att verkligen vinna här och jag tror inte de slår av på tempot bara för att de till exempel går upp till 2-0.

Som jämförelse får man bara 1,13 gånger pengarna på Frölunda först till tre mål. Dessutom är Frölunda ute efter revansch i CHL med tanke på den snöpliga finalförlusten mot Luleå förra säsongen. Ett heltaggat hemmalag vinner med handikappet -3,5 mål till 1,8.

Speltips:

Speltips: Frölunda -3,5 mål
Odds: 1,8 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Kl 19:00, torsdag 20/8
TV:  Sänds tyvärr inte på TV i Sverige.  (TV-tablå)
Stream:  svtplay logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Frölunda 1,06 guts logo
Oavgjort 13,0 betway logo
Sheffield 31,0 unibet logo
Över 5,5 mål 1,75 bwin logo
Under 5,5 mål 2,0 betway logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: