Speltips, Frölunda – Skellefteå 19/2: Laddad seriefinal med mycket känslor

Emil Jakobsson Publicerat: 19 februari 2015
Frölunda - Skellefteå 19 februari 2015
Foto: Bildbyrån

Serieledande Skellefteå gästar tvåan Frölunda och betydligt mer än tre poäng står på spel. Det är två guldkandidater som verkligen inte tycker om varandra som drabbar samman en sista gång innan slutspelet drar igång. 

Kommer ni ihåg hur det gick senast lagen möttes i Göteborg? Skellefteå vann med 1-2 och efter matchen bröt ett storbråk ut mellan Frölundas tränare Roger Rönnberg och Skellefteås assisterande tränare Bert Robertsson. Kommer ni inte ihåg hur det hela såg ut hittar ni sekvensen här.

En sak är hur som helst säkert, de här två lagen tycker verkligen inte om varandra.

De regerande mästarna Skellefteå har annars varit lite skakiga över de senaste matcherna. Först släppte de fem mål mot Luleå när de föll med 5-4, sedan krossade dem Modo med hela 6-1 innan de nu senast igen släppte in fem mål när de förlorade med 1-5 hemma mot Färjestad. Frågan är vilken sida vi får se av Skellefteå borta mot Frölunda under torsdagen? De som gjorde sex mål mot Modo eller de som släppt in tio mål under två matcher?

På bortaplan har de två raka förluster men de verkar trivas på bortaplan mot just Frölunda. Skellefteå har nämligen vunnit tre raka matcher nere i Göteborg men samtidigt har Frölunda vunnit fyra raka matcher uppe i Skellefteå.

Trillar det in ett par puckar?

Frölunda kommer till matchen med en färsk 3-0-förlust borta mot Växjö bakom sig. Ser vi över de fem matcherna de har spelat sedan landslagsuppehållet har de tre segrar och två förluster.

Hemma i Göteborg har Frölunda vunnit fyra av de fem senaste matcherna, den enda förlusten kom hemma mot Djurgården efter straffar.

Det bästa spelet enligt oss är över 4,5 mål som ger fina 2,0 gånger pengarna hos Bwin, betydligt generösare än Betways 1,8 till exempel. Samtliga fyra matcher Skellefteå spelat under februari har gått över 4,5 mål och haft ett högt snitt på hela 7,75 mål.

För Frölunda har fem av de sju senaste gått över 4,5 mål när man räknar in SHL och CHL-finalen. Ser vi till deras hemmamatcher har hela sex av de åtta senaste gått över 4,5 mål.

Oddset 2,0 motsvarar en sannolikhet på 50 procent, jag anser att sannolikheten att det blir över 4,5 mål är högra än det och ser detta som ett sunt spel.

Hämta hem en ny insättningsbonus: Testa Super Lenny idag och få 1 000 kr insättningsbonus. Hämta din bonus här.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Frölunda 2,3 comeon logo 3 000 kr
Oavgjort 3,9 mobilbet logo 100 kr utan insättning
Skellefteå 3,0 betway logo 500 kr
Under 4,5 mål 1,9 betway logo 500 kr
Över 4,5 mål 2,0 bwin logo 250 kr

 

Speltips:

Speltips: Över 4,5 mål
Odds: 2,0 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: Torsdag 19/2 kl 19:00
TV:  cmorelivetva logotv4sport logo  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Skrivet av: Thomas Mäkitalo