Speltips, Frölunda – Växjö 10/12: Omgångens hetaste match

Simon Pålsson Publicerat: 10 december 2015

Den hetaste SHL-matchen från torsdagens fulla omgång spelas i Scandinavium, där hemmalaget Frölunda tar sig an de regerande mästarna Växjö Lakers.

Det är torsdag och SHL bjuder på en full omgång. Det spelas med andra ord förträffliga hockeymatcher lite varstans i vårt avlånga land och Spelbloggare.se är inte sena med att bjuda på speltips från en av dem.

Frölunda tar nämligen emot Växjö Lakers i det som får betecknas som omgångens hetaste match. Ett formstarkt och offensivt glödhett hemmalag, som dessutom leder serien, mot det lag som tog hem SHL-bucklan förra säsongen. Det smakar mumma det.

Hemmalaget kommer till matchen efter en fin period, allra främst offensivt sett. Laget fullkomligt sprutar in mål igen och har spelat två tunga, definierande matcher på hemmaplan inför den här matchen. Först 6-3-krossen hemma mot toppkonkurrenten Skellefteå. Därefter segern i straffläggning i returmötet i CHL-kvartsfinalen mot Luleå i tisdags. Två tunga skalper och ett Frölunda som, trots att de släppte in en del mål, imponerande stort och såg så där löjligt giftiga ut som de gjorde under inledningen av säsongen.

Gästerna bjuder alltid till

Nu står alltså Växjö Lakers för motståndet, ett lag som så gott som alltid bjuder upp till dans. Laget inledde säsongen lite trevande, men har nu avancerat i tabellen och är nu klar trea bakom suveräna Frölunda och Skellefteå. Laget kan med andra fokusera på att vässa på spelet inför vårens slutspel, där de kommer att bli en av guldaspiranterna.

Fram till den här matchen har Växjö fem segrar på de sex senaste matcherna, varav två mot jumbon Karlskrona på slutet. Åtta gjorda mål i de två matcherna säger kanske inte så mycket med tanke på motståndet, men det är alltid skönt att ha ett par fina resultat i ryggen.

Mot Frölunda gick det dock inte så bra senast. Säsongens första möte mellan lagen, som spelades i Växjö, slutade med en 5-3-seger för då gästande Frölunda. Tung skalp.

Trots att det här är en tuff match håller vi trots att hemmalaget som klara favoriter. Med tanke på att laget nu släppt in 13 mål på sin fyra senaste matcher har vi en känsla för att Roger Rönnberg säger åt sina spelare att täppa till i den här matchen. Annars vore överspelet intressant, men matchbilden kan rent av bli tight. När slutsignalen går tror vi dock att hemmalaget står som segrare och hos Betway får vi 1,85 gånger på det spelet. Det tycker vi att det är värt.

Speltips:

Speltips:  Frölunda vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,85 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, torsdag 10/12
TV:    cmoresport logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Frölunda  1,85 betway logo
Oavgjort  4,55 betrally logo
Växjö Lakers  4,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 4,5 mål  1,67 betsson logo
Under 4,5 mål  2,30 bwin logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: