Speltips, Frölunda – Växjö 29/3: Missvisande odds

Emil Jakobsson Publicerat: 28 mars 2015

Semifinal Frölunda - Växjö 29 mars 2015 spetlipsFrölunda ryckte upp sig rejält och genom tre raka segrar mot Luleå är de nu framme i semifinalen där Växjö som av många tippas som Skellefteås stora utmanare om guldet står för motståndet. Semifinal ett under söndagen blir en riktigt härlig värdemätare mellan två lag som hoppas gå hela vägen.

Frölunda vann som bekant första hemmamatchen mot Luleå men åkte sedan på tre raka förluster och hade kniven mot strupen. Men de hittade ett sätt att vinna, nämligen att hitta tillbaka till sitt eget spel och vann sedan tre raka matcher. En otroligt stark upphämtning och den kommer hänga med gruppen att de aldrig ska ge upp i en match eller matchserien utan att de kan vända på allt.

Växjö förlorade första matchen mot sin kvartsfinalmotståndare Örebro på hemmaplan och satte sig i en jobbig situation men laget svarade på rätt sätt och vann sedan fyra av de fem följande matcherna mot Örebro, bland annat två starka bortasegrar.

Under grundserien vann Frölunda de tre första matcherna men Växjö avslutade starkast genom att vinna de två sista matcherna. Värt att notera är även att hemmaplan inte varit någon vidare fördel under säsongen mellan dessa två lag, hemmalaget har nämligen förlorat tre av fem matcher.

Missvisande odds på över-/undermarknaden

Under Frölundas matchserie mot Luleå spelade vi både underspel och underspel i första perioden och det var sex väldigt täta matcher mellan de två lagen. Men jag tror vi får se en annan matchbild här, speciellt i den första matchen. Även om de möts flera gånger under grundserien är slutspel en annan sak och det tar ofta en match eller två innan de riktigt vet vart de har varandra och mer och mer effektivt börjar stänga ner varandra.

Det blev till exempel tolv mål i de två första matcherna mellan Växjö och Örebro, sedan slutade två av de tre kommande matcherna 1-0 samt 2-0. Frölunda inledde med att vinna med 3-2 mot Luleå i första matchen men sedan gick de två följande matcherna under linan 4,5 mål och match sex stod 0-0 efter 60 minuters spel.

Som ni kanske hör, vi tycker att spelbolagen är ute på hal is när det gäller över-/underlinan. Vi anser också att det är mer troligt med under 4,5 mål men oddset 1,79 för under och 2,35 för över är missvisande enligt oss. Vi kommer därför syna över 4,5 mål till fina 2,35 hos Betway (nya kunder får 500 kr gratisspel), det kan jämföras med 2,01 hos till exempel ComeOn. Vi ser spelvärde i överspelet hela vägen ner till 2,2.

Inte minst Växjös bortaspel brukar bjuda på en hel del chanser och mål. Nu mot Örebro slutade deras bortamatcher 2-5, 4-3 samt 4-5. Det kan jämföras med 2-3, 1-0 samt 2-0 på hemmaplan. Den här säsongen är Växjö dessutom det laget med flest matcher över den högre linan 5,5 mål och där är det bortaplan som sticker ut.

Frölunda har samtidigt inte sin styrka i defensiven. Lasse Johansson i målet har inte imponerat, backarna slarvade en hel del mot Luleå och mot ett skickligare lag som Växjö kommer det straffa sig hårdare.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Frölunda 2,25 titanbet logo 1 000 kr
Oavgjort 3,85 comeon logo 3 000 kr
Växjö 3,0 betway logo 500 kr
Under 4,5 mål 1,79 comeon logo 3 000 kr
Över 4,5 mål 2,35 betway logo 500 kr

 

Speltips:

Speltips: Över 4,5 mål
Odds: 2,35 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (500 kr bonus)
Spelstopp: Söndag 29/3 kl 17:20
TV:  cmoresport logocmorelivetre logotv4sport logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Skrivet av: Thomas Mäkitalo