Speltips, Frölunda – Växjö 6/4: Kommer dolkstöten redan i den femte matchen?

Spelbloggare Publicerat: 6 april 2015

frölunda växjö 6/4Scenariot är vinna eller försvinna för Frölunda HC i semifinalserien mot Växjö, som nu leder med 3-1, i Scandinavium under måndagen. Kan de dra ut på det hela, eller till och med vända matchserien, som i kvartsfinalen mot Luleå?

Frölunda vann det första mötet, vilket utspelades i Scandinavium, men därefter har det varit Växjö för hela slanten och under påskafton piskade de upp tempot rejält och vann med förkrossande 4-0 i Vida Arena.

– Det är lite samma mönster som i matchen hemma, vi tar över matchen i andraperioden någonstans och tycker vi spelar väldigt bra ishockey; vi vinner mycket puckar högt upp, vi för spelet och skapar målchanser – men gör inte mål, sa FHC:s coach Roger Rönnberg på presskonferensen efter matchen.

Och ja, skottstatistiken vann dem med 23-18. Målvakts- och spelet framför kassarna var framförallt det som skiljde lagen åt. Faktum är att den vunnits i samtliga förlustmatcher. Räknar med att de här detaljerna slipats under söndagen.

Kniven mot strupen – vinner?

Spelare för spelare är dessa två lagen väldigt jämna och i grundserien skiljde bara en pinne dem åt; Frölunda kom tvåa och Växjö trea. Fullt logiskt är det en av dessa som förtjänar att ställas, och bör kunna ställa till det mot Skellefteå som dominerat svensk ishockey de senaste åren.

Frölunda var i exakt samma situation under kvartsfinalen mot Luleå; låg under med 1-3 i matcher och vände sedan med tre segrar i följd. Med det i bakhuvudet, känner spelarna och ledarna helt säkert att möjligheten att nå finalen fortfarande lever i allra högsta grad.

Givetvis är pucken i Växjös händer och de har oddsen på sin sida att lösa det här, men jag tror ändå att Frölunda ska ha en god möjlighet att i alla fall dryga ut matchserien. Här måste de pressa ut varenda droppe kraft som finns kvar medan Lakers har ”råd” att förlora, även om de såklart vill sätta dolkstöten redan nu.

Hemmaisen är av stor betydelse i slutspelet och hemmafansen i Scandinavium kan bli den sjätte spelaren för värden. Frölunda ML (inkl. ÖT/straffar) är en acceptabel investering till 1,88 gånger pengarna hos Nordicbet. Kan jämföras med exempelvis Redbet som bara erbjuder 1,66x för samma spel.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Frölunda 2,45 betsson logo 1 000 kr
Oavgjort 3,80 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Växjö 2,90 comeon logo 3 000 kr
Under 4,5 mål 1,65 betway logo 500 kr
Över 4,5 mål 2,40 williamhill logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Frölunda ML
Odds: 1,88 (Jämför alla odds)
Bolag: Nordicbet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Måndag 15:10, 6/4
TV:  cmorehockey logo tvfyra logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Skrivet av: Emil Jakobsson