Speltips Fulham – Birmingham 18/1: Inget skrälläge

Martin Efvergren Publicerat: 18 januari 2022

Serieledarna Fulham FC tar emot ett formsvagt Birmingham City i Championship. Matchen spelas tisdagen den 18 januari 2022 med avspark kl 20:45 på Craven Cottage.

Fulham – Birmingham

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Efter fem raka ligamatcher utan vinst har Fulham fullkomligt exploderat i de två senaste matcherna. I tisdags slog man Reading borta med hela 7-0. Den utklassningen följde man sedan upp med att slå Bristol City med 6-2 i lördags.

Fulham har svarat för en stark säsong i Championship och man toppar just nu tabellen med sina 51 poäng efter 25 spelade matcher. Man avslutade emellertid det gångna året med en svacka. De sista fem matcherna slutade med fyra raka kryss följt av en förlust. Nu har man inlett det här året strålande då man tagit tre raka segrar om vi inkluderar FA-cupen.

För Birmingham City ser läget mindre ljust ut. De ligger för närvarande på en 18:e plats i Championship och det har bara blivit en seger på de tio senaste matcherna.

I helgen spelade man 1-1 borta mot Preston och dessförinnan blev man utslagna av Plymouth i FA-cupen. På de fem senaste ligamatcherna har man bara tagit två poäng.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ingenting talar för Birmingham

Vi har alltså att göra med ett formsvagt Birmingham som placerar sig i bottenskiktet av Championship och ett Fulham som toppar tabellen och som totat gjort 13 mål på sina två senaste matcher. Det är med andra ord ganska mycket som talar till de sistnämndas fördel här.

Ser vi till inbördes möten är det också fördel Fulham. De här båda lagen har redan mötts två gånger den här säsongen och Fulham har gått segrande båda gångerna. I augusti slog man ut Birmingham ur Ligacupen efter en 2-0-seger på bortaplan. I ligaspelets sjunde omgång vann man sedan på nytt i Birmingham, med siffrorna 4-1 den här gången.

Hos spelbolagen gäller Fulham förstås också som klara favoriter. Ett rakt spel på hemmalaget ger endast cirka 1.28 gånger insatsen.

Lee Bowyer tog över som manager för Birmingham City i våras, men har inte fått laget att lyfta. På de sex senaste matcherna har det blivit fyra förluster och två kryss och läget börjar bli alltmer pressat för tränare Bowyer. På pappret finns det kapacitet för betydligt mer än vad man har presterat hittills.

Fulham har, med besked, rest sig efter en liten svacka och Marco Silva ser, just nu, ut att vara på väg att föra tillbaka klubben till Premier League. De lär komma till den här matchen med ett hyfsat gott självförtroende och jag tror man kommer fortsätta att bjuda på fin fotboll.

Så länge det inte smyger sig in någon underskattning från Fulhams sida kan jag inte se hur Birmingham ska kunna stoppa dem här. Mitt spel blir Fulham -1.5 (asian handicap) till 1.80 gånger insatsen hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Fulham -1.5 (asian)
Odds: 1.80
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:45, tisdag 18 januari 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: