Speltips, Fulham – Bournemouth 6/3: Mittfältskris i Fulham

Spelbloggare Publicerat: 6 mars 2015

fulham bournemouth 6/3Efter en tung period lyckades topplaget Bournemouth vinna senast. Nästa uppgift är Fulham på anrika Craven Cottage. Blir matchen lika målrik som statistiken antyder?

Bournemouth vann äntligen igen i tisdagens hemmamatch mot Wolverhampton. Innan segern hade Bournemouth, som är ett av säsongens stora överraskningslag, fem raka ligamatcher utan seger. Nu hoppas man att den negativa trenden ska vara bruten och att man ska kunna äta ikapp de två poängen som skiljer upp till Derby på direktplatsen till Premier League.

För Fulham är läget fortsatt dystert, även fall man hemma på Craven Cottage fortsätter att chocka lagen i toppen. I senaste hemmamatchen knäppte man Derby på näsan, men allt som allt har laget ynka en seger på de tio senaste. Det är framförallt på bortaplan det går tungt. Hemma på Craven Cottage har laget spelat in 27 av sina 39 poäng. I övrigt går det att konstatera att lagets stora problem är defensiven, då man på 35 matcher släppt in 59 mål. Det är tredje sämst i hela Championship. Detta samtidigt som laget återfinns på övre halvan i en tabell över antal gjorda mål.

Bournemouth är också ett lag som ofta är ena halvan av målrika tillställningar. Trots en negativ trend har man mäktat med att göra mål i sju av de åtta senaste matcherna, samtidigt som man på bortaplan gjort mål i nio av de tio senaste matcherna. Att Bournemouth ska lyckas peta in minst ett mål när det är match är med andra högst sannolikt. Därtill bör nämnas att Bournemouth släppt in mål i fem raka bortamatcher.

Tunga avbräck för Fulham

Precis som i senaste matchen mot Watford (förlust 1-0) pekar det mesta mot att Fulham får klara sig utan två av lagets viktigaste mittfältare, nämligen Scott Parker och den danska talangen Lasse Vigen Christensen. Den förstnämnda missade helgens match på grund av knäproblem och riskerar att få avstå ytterligare en match, något som öppnar upp ett stort hål på Fulhams defensiva mittfält.

Ja, att förutsättningarna finns för en målrik match på Craven Cottage råder det ingen tvekan om. Men frågan är om Fulham verkligen orkar stå emot ett Bournemouth som åter fått smak på segerns sötma? Men eftersom Bournemouth både har svårt att låta bli att släppa in mål och låta bli att göra mål tror jag på en målrik historia. Det finns flera intressanta spel till matchen, men det roligaste spelet finns på Bet365 och heter över 2,5 mål och blgm (båda lagen göra mål) till 2,10 gånger pengarna. Det spelar jag aningen försiktigt och håller tummarna för en målrik, svängig tillställning på anrika Craven Cottage.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Fulham 4,00 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Oavgjort 3,60 williamhill logo 1 000 kr
Bournemouth 2,05 ladbrokes logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,05 ladbrokes logo 1 000 kr
Över 2,5 mål  1,80 williamhill logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: BLGM – ja & över 2,5 mål
Odds: 2,15 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Fredag 20:45, 6/3
TV:  unibet logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Skrivet av: Simon Pålsson