Speltips, Fulham – Leeds 18/3: Sjunger målsnålt från Carven Cottage

Spelbloggare Publicerat: 18 mars 2015

fulham leeds 18/3Fulham välkomnar Leeds till London och anrika Carven Cottage under onsdagskvällen. Tre pinnar ska fördelas ut på den undre tabellhalvan av Championship. Gästerna har en rad målsnåla matcher i bagaget och ett underspel testas till trevligt odds.

Snabblänkar: Oddsen | Speltipset | Läsarnas röst | Statistiken | Startelvorna | Kommentarer

Formkurvorna pekar åt helt olika håll för lagen inför matchen. Fulham hämtade in en pinne till tabellen från bortamötet mot Sheffield Wednesday efter att ha forcerat in 1-1-målet med kvarten kvar att spela. Fullt okej resultat, men dessförinnan hade man två förluster med 1-5 och 0-1 mot Bournemouth respektive Watford. Man riskerar att dras in i bottenstriden på allvar om pinnarna inte börjar trilla in snart; till det röda tabellområdet skiljer nu sex poäng.

Leeds har en mer bekväm tabellposition, förvisso på den undre delen av tabellen, men har ändå säkrat sitt kontrakt i serien. Skulle man däremot vinna här, då hamnar man precis i mitten – på tolfteplats. Precis som kvällens motståndare kommer man från ett kryss, men till skillnad från dem vanns de två matcherna innan dess – ena mot Ipswich som är med och slåss om en plats till Premier League.

Intressant är att Fulham (8-3-7), vid en trea här, skulle få näst bäst snitt på hemmaplan av lagen på den undre tabellhalvan, medan Leeds (5-4-9) har bland de bättre på bortaplan.

15/18 senaste under 2,5 mål

Blev mäkta förvånad när jag läste av över-/underoddsen på målmarknaden här. Alla spelbolagen, förutom Ladbrokes, håller underspelet på 2,5 mål som favorit. Ganska stor i flera av fallen. Varifrån Ladbrokes då fått luft ifrån, det kan jag inte svara på, men värde lämnar det helt klart.

Fulhams matcher snittar strax över tre mål, men tittar vi lite närmare på statistiken och resultaten förstår vi att det ska tas med ett helt kar salt. Dels är den så pass hög för att man är så makalöst usla på bortaplan, där har 40 mål släppts in på 19 matcher, vilket kan jämföras med 25 hemma. Åtta av 18 hemmamatcher har krupit under linan.

För Leeds har 11 av 18 matcher på resande fot gjort detsamma. På senare tid har båda lagens matcher bjudit på få mål, underspelet har suttit i fyra av Fulhams sex senaste. För Leeds har trenden pågått under en längre period, i 15 av deras 18 senaste har det blivit max två mål.

Båda lagen stärks dessutom defensivt inför matchen. Fulhams Fernando Amorebieta är tillbaka efter avstängning och Leeds Liam Cooper efter en kortare tids skadefrånvaro.

1,90x plockas för underspelet innan förmodat oddsdropp.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Fulham 2,25 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 3,50 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Leeds 3,40 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,90 ladbrokes logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,05 williamhill logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Ladbrokes (1 000 kr gratisspel)
Spelstopp: Onsdag 21:00, 18/3
TV:  Visas tyvärr inte på svensk TV. (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Skrivet av: Emil Jakobsson