Speltips Fulham – Leeds 21/9: Framåtlutat

Martin Efvergren Publicerat: 21 september 2021

Utgången känns oviss när Fulham tar emot ett Leeds som inlett säsongen knackigt i den andra omgången av Ligacupen. Matchen spelas tisdagen den 21 september med avspark kl 20.45 på Craven Cottage.

Fulham – Leeds

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Leeds står ännu utan någon seger i säsongens Premier League medan nedflyttade Fulham inledde Championship-säsongen lysande.

Fulham kryssade visserligen i premiären mot Middlesbrough, men därefter radade man upp fem raka segrar, fyra i ligan och en i Ligacupen mot Birmingham. Sedan dess har man spelat tre ligamatcher med blandade resultat.

Man förlorade med 1-0 borta mot Blackpool, sedan vann man med 4-1 borta mot Birmingham. I helgen föll man med 2-1 hemma mot Reading. Totalt ger det att man står på 16 poäng efter åtta omgångar, vilket ger en delad andraplats i tabellen.

Leeds var en pigg nykomling i Premier League förra säsongen och har nu gått in i den så kallade ”svåra andra säsongen” och återigen ser det gamla epitetet ut att stämma. I Ligacupen har man besegrat Crewe hemma med 3-0, men det är säsongens enda seger så här långt.

Man har i alla fall skrapat ihop tre poäng tack vare tre kryss. I fredags spelade man 1-1 borta mot Newcastle och oavgjort har man också spelat mot Burnley och Everton. Därtill har man förlorat med klara siffror mot både Liverpool och Manchester United.

BETHARD – HÖGST ODDS PÅ MYCKET! Det svenska spelbolaget Bethard har Zlatan Ibrahimovic på sin sida. Men framförallt har man höga odds på mycket – och ofta. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos bethard!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett fräschare Leeds?

Förutsättningarna ser jämna ut inför det här mötet. Hos spelbolagen är Leeds endast knappa favoriter till ett odds omkring 2.35 gånger insatsen.

Hemmaplansfördelen samt ett förmodat bättre självförtroende efter en bättre säsongsinledning talar till Fulhams fördel. Ser vi till förra säsongens möten så vann dock Leeds bägge med 2-1 borta och med 4-3 hemma.

Fulham leds numera av portugisen Marco Silva och han förfogar över ett lag som bör ha goda chanser att kunna studsa tillbaka till Premier League. Man har fått behålla skyttekungen Aleksandar Mitrovic som gjorde 26 mål i Championship senast det begav sig och som redan gjort 6 mål på de 8 inledande matcherna.

Marcelo Bielsas Leeds har inte fått samma utdelning på sitt intensiva presspel och sin fartfyllda fotboll den här säsongen men på pappret är man förstås ett bättre lag än Fulham. Utgången här känns ändå oviss beaktat ovan nämnda faktorer.

Till Leeds fördel hör dock att man senast spelade i fredags och Fulham i lördags. Fulham gör nu sin fjärde match inom loppet av elva dagar medan Leeds bara har spelat två matcher inom samma tidsperiod.

Det gör att jag ändå håller Leeds som favoriter här. Framförallt tror jag att det kan bli en öppen matchbild mellan två framåtlutade lag. Mitt spel blir att det kommer göras över 2.5 mål i den här matchen till 1.90 gånger pengarna hos Bethard.

  Rygga spelet hos bethard – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål
Odds: 1.90
Bolag: Bethard
Spelstopp: 20:45, tisdag 21 september 2021
TV:  viasatsport logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: