Speltips, Fulham – Wigan 10/4: Försvarsproblem för Fulham

Spelbloggare Publicerat: 9 april 2015

fulham wigan 10/4Det handlar om bottenstriden i Championship. Fulham tar emot Wigan på anrika Carven Cottage och värden, som är drabbade av flera defensiva avbräck, kan få det svårt att hålla tätt bakåt.

Ser en stor sannolikhet som att vi får se mål åt båda håll här. Fulhams spelår är ett stort, stort misslyckande – men man har ändå ett stort avstånd, åtta pinnar, ner till det röda tabellområdet och behöver inte känna någon direkt press i slutspurten av serien; kan spela avslappnat och fokusera på spelet och få pusselbitarna på plats inför nästa år.

Den stora akilleshälen är försvarsspelet och efter den tokusla jumbon Blackpool har flest mål släppts in i hela Championship; 73 stycken på 41 matcher. Offensiven är helt okej och man har gjort flest mål av lagen på den undre tabellhalvan. Deras matcher snittar häpnadsväckande 3,1~ mål.

Formen är under all möjlig kritik; från mars månad har fyra matcher förlorats, två slutat oavgjort och ynka en vunnits.

Gästerna, då. De är i en ännu värre situation och behöver ett direkt mirakel för att överleva i Championship. En trea här skulle delvis kunna väcka hoppet till liv, men vad tyder på det? Inte mycket. På de fyra senaste matcherna har bara en pinne kammats in och det tack vare en kvitteringsbalja i den absolut sista sekunden hemma mot Bolton.

Tre försvarsspelare out

Försvarsproblemen ser ännu värre ut för Fulham nu. Hela tre försvarsspelare riskerar att missa matchen. Oersättbara mittbacken Nikolay Bodurov är en av dessa, Ashley Richard en annan. Enormt tuffa avbräck och detta är hos ett Fulham som redan har en nära på oduglig försvarslinje.

Trots att Wigan hamnat utanför målprotokollet i tre av de fyra senaste matcherna, har jag svårt att göra detsamma här. Mål har man släppt in i sex raka bataljer och Fulham, med Ross McCormack i spetsen, som har ett frejdigt anfallsspel lämnar relativt sällan en match mållösa. Nu väntas de föra dansen och det borde kunna utnyttjas mot ett bortalag utan självförtroende.

Båda lagen gör mål finns till 1,84 gånger pengarna hos Unibet och det är en självklar investering.

Hämta 1 000 kr bonus

Har ni inte testat William Hill än? Gör det genast. Nya kunder får 1 000 kronor bonus här.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Fulham 2,25 betway logo 1 000 kr
Oavgjort 3,40 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Wigan 3,40 ladbrokes logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,83 bwin logo 250 kr
Över 2,5 mål 2,00 williamhill logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: BLGM – ja
Odds: 1,84 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Fredag 21:00, 10/4
TV:  Visas tyvärr inte på svensk TV. (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Skrivet av: Emil Jakobsson