Speltips, Gabashvili – Zverev 29/6: Gynnsam lottning för supertalangen

Simon Pålsson Publicerat: 29 juni 2015

Han rankas som en av tennisvärldens absolut största talanger. Tack vare en fördelaktig lottning i första omgången tror vi att han kan ha en god chans att ta sig vidare.

Wimbledon smyger igång tidig eftermiddag på måndagen och exploderar med en hel drös med matcher under hela måndagen och tisdagen. Det är nämligen då den första omgången går av stapeln, där det ska utses vilka spelare som tar sig in i den åtråvärda andra omgången.

Ett möte som kommer att spelas sist på bana 14 och som beräknas att starta absolut tidigast 16:40 är mötet mellan ryssen Teymuraz Gabashvili och den tyska supertalangen Alexander Zverev. Den sistnämnda är född 1997 och är alltså inte mer än 18 år, men har redan mäktat med flera tunga vinster mot bra spelare. Tysken har en beundransvärd förmåga att göra det jobbigt för stora namn, däribland Ivo Karlovic och Viktor Troicki som han plockat set av nyligen.

Förutom sin unga ålder och sina goda resultat finns det andra goda förutsättningar som talar för en ljus tysk tennisframtid. Alexander Zverev är inte mindre än 198 cm lång och har därigenom alla möjligheter att bli en riktigt tung spelare att breaka. Redan nu är han som sagt jobbig att möta, men när han utvecklar sin mångsidighet kan vi ha en ny topp 10-spelare. Utan tvekan.

Teymuraz Gabashvili är på väg neråt

Alexander Zverev har haft turen att få ett hyfsat överkomligt motstånd i den första omgången i form av ryssen Teymuraz Gabashvili. 30-åringen ligger för närvarande bättre rankad än sin tolv år yngre motståndare, men är tydligt på väg neråt i karriären. Visserligen är hans toppnotering bara ett år gammal, men Gabashvili spelar främst på Challenger-touren och en eller annan 250-turnering.

Därutöver spelar han såklart Grand Slams och han har faktiskt gjort väldigt fina resultat i sådana den här säsongen. I den senaste, Franska Öppna, slog han ut spelare som Feliciano Lopez, Juan Monaco och Lukas Rosol – rankade 12, 30 och 43. Det är minst sagt imponerande och visar att kapaciteten finns där. Tydligt är dock att ryssen fokuserar på de turneringar han är verkligt motiverad till och det kan visa sig vara ett framgångsrecept.

Trots att vi kallar den här lottningen gynnsam bör det understrykas att Alexander Zverev kommer att få kämpa här. I den stora hög av toppspelare som fanns att välja mellan är det här trots allt en betydligt mer överkomlig lottning. Vi tror dock att vi står inför en rejäl kamp och det är också det som ligger till grund för det spel vi tänker rekommendera.

Med tanke på att Zverev är en stark, tung och jobbig spelare samt att Teymuraz Gabashvili är så tydligt stark i viktiga turneringar tror vi på en lång match. Det här kommer vara en batalj i vilken båda vägrar att ge sig. Därför riktar vi blickarna mot överspelsmarknaden där 1,53 för över 3,5 set är för dåligt betalt. Att vi får 1,89 på över 39,5 game i matchen hos Unibet känns betydligt bättre och vi lägger en slant. Det här kan bli spännande och vi tror på åtminstone ett riktigt långt set.

Speltips:

Speltips:  Över 39,5 game
Odds:  1,89 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 19:20, måndag 29/6
TV / Stream:    cmoretennis logocmorelive logocmoresport logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

 

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Teymuraz Gabashvili  2,90 comeon logo
0-3  3,13 comeon logo
Alexander Zverev  1,45
Över 39,5 game  1,89 unibet logo
Under 39,5 game  1,92

 

Oddsens motsvarighet i procent: