Speltips Gabon – Ghana 14/1: Låst matchbild

Martin Efvergren Publicerat: 14 januari 2022

Gabon och Ghana gör upp i den andra gruppspelsmatchen i de afrikanska mästerskapen 2021. Matchen spelas fredagen den 14 januari 2022 med avspark kl 20:00.

Gabon – Ghana

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Gabon fick en fin start på de afrikanska mästerskapen 2021 i Kamerun. I måndags besegrade man Komorerna med 1-0 i premiärmatchen efter att Boupendza gjort matchens enda mål en dryg kvart in i matchen.

Nu har man emellertid kvar att möta de två favoriterna i gruppen då man lär få räkna med tuffare motstånd mot Marocko och härnäst Ghana. På pappret ser de två lagen ganska klart mycket bättre ut än Komorerna och Gabon, men större under har hänt.

Ghana fick ingen bra start på den här turneringen då man föll med 1-0 mot Marocko i premiären efter ett sent avgörande mål. Man är därmed pressade att studsa tillbaka i den här matchen där man alltså gäller som favoriter.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Jämnt och målsnålt

Ghana lyckades med minsta möjliga marginal vinna sin grupp i VM-kvalet som spelades det gångna året. Man slutade då på samma poäng och målskillnad som Sydafrika men vann gruppen tack vare fler gjorda mål.

Ghanas förbundskapten är sedan september i höstas serben Milovan Rajevac. Han ledde även Ghanas landslag med framgång mellan 2008-2010 och nu hoppas man kunna nå forna tiders nivåer. I spelare som Partey, Amartey och bröderna Ayew finns kvalitet som åtminstone bör räcka för att avancera från det här gruppspelet.

Ghana gäller som favoriter hos spelbolagen inför den här matchen. Ett rakt spel på ghananerna vinner ger omkring 2.05 gånger pengarna.

På pappret är som sagt Ghana det bättre laget, men hittills har det varit väldigt jämnt i nästan alla matcher i de afrikanska mästerskapen. Framförallt har det också varit oerhört målsnålt och mycket pekar mot att även den här matchen kommer att bli jämn och målsnål.

Med en seger bakom sig behöver Gabon inte känna sig pressade att vinna och lär nog vara ganska defensivt orienterade här. Ghana kommer sannolikt att föra spelet, men risken är stor att matchbilden kommer bli ganska låst. Därför blir mitt spel att det kommer göras under 2 mål (asian handicap) till 1.68 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2 mål (asian)
Odds: 1.68
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:00, fredag 14 januari 2022
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: