Speltips, Gael Monfils – Alexandr Dolgopolov 19/1: En kanonmatch på schemat

Simon Pålsson Publicerat: 18 januari 2017

Den andra omgången av Australian Open är här. Fokus hamnar på matchen mellan fransmannen Gael Monfils och den 28-åriga ukrainaren Alexandr Dolgopolov, som borde ha goda möjligheter att störa den två år äldre motståndaren.

Australian Open fortsätter med ett gäng intressanta matcher under torsdagen. Precis som vanligt drar tävlingsdagen igång strax efter midnatt svensk tid och fortsätter sen fram till lunchtid.

Den här gången fokuserar vi på matchen mellan fransmannen Gael Monfils och ukrainaren Alexandr Dolgopolov, två spelare med ojämnheten som sitt tydligaste signum. I sina bästa stunder kan både Gael Monfils och Alexandr Dolgopolov rubba i stort sett vilken spelare som helst, men dessvärre blandas dessa toppar med betydligt sämre prestationer med jämna mellanrum.

Det ska sägas att de båda spelat mot varandra tre gånger tidigare, samtliga gånger med Gael Monfils som segrare. Å andra sidan har det varit jämna historier samtliga gånger, där totalt fem av åtta spelade set har gått hela vägen fram till tiebreak. Det säger en hel del om hur matcherna brukar se ut.

Båda med godkända inledningsmatcher

I den första omgången av turneringen slog Gael Monfils ut svårspelade Jiri Vesely i raka set. I ärlighetens namn blev det aldrig match av det hela, utan fransmannen hade kontroll från första boll och hela vägen in i mål. Å andra sidan är det ett motstånd han ska klara av utan större problem.

Lite mer jobb krävdes från Alexandr Dolgopolovs sida, när han i sin första match ställdes mot kroaten Borna Coric. Den talangfulla kroaten stretade emot stundtals och lyckades till och med knipa ett set, men han räckte helt enkelt inte till i längden. Matchen slutade 3-1 efter ett avgörande tiebreak i fjärde set.

Att Gael Monfils gäller som favoriten här säger sig själv. Det ska dock sägas att han behöver spela minst lika bra som mot Jiri Vesely för att klara av den här matchen utan problem, speciellt om Alexandr Dolgopolov vaknat på rätt sida. Det känns som att ukrainaren har fina möjligheter att streta emot en del, vilket inte minst tidigare möten mellan spelarna visar. Över 35,5 game spelas därför till 1,75 gånger pengarna hos Bwin (250 kronor bonus).

Speltips:

Speltips:  Över 35,5 game
Odds:  1,75 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 01:00, torsdag 19/1
TV:   eurosport logo (TV-tablå)
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: