Speltips, GAIS – AFC United 15/5: Storförlust senast – revansch nu?

Spelbloggare Publicerat: 15 maj 2015

Besvikelsen GAIS tar emot den positiva överraskningen AFC United på Gamla Ullevi – sett till formkurvorna tycker vi att oddsen på 1×2-marknaden är något skevt satta. Skrällchans?

På sju spelade matcher står makrillarna från Göteborg på lika många poäng – ett facit som placerar dem på kvalplatsen ner mot division ett. Ska också nämnas att den enda trean kom mot hopplöst usla Brommapojkarna.

Nu senast åkte man på en förnedrande förlust borta mot Sirius. 5-0 skrevs siffrorna på Studenternas IP och då kom den första baljan så sent som i den 37:e minuten. Richard Ekunde blev utvisad sju minuter dessförinnan och det var det som blev GAIS fall helt enkelt. Matchen inleddes ändå helt okej och laget visade upp goda intentioner.

Men ja, det har sett illa ut under de största perioderna. Spelarna saknar det där självförtroendet som behövs för att ha en möjlighet att utmana på den övre tabellhalvan. I fjol hamnade man på elfteplats – kan bli något liknande även nu.

Dessutom är det med flera tuffa avbräck man står med. Nämnde Richard Ekunde blev ju utvisad, vilket innebär att han missar matchen. Även Yussif Chibsah och Kieron Cadogan, som båda startade senast, får stå åt sidan.

Öppnat starkt

AFC United kommer från Division 1 Norra och var tippade nere i botten av tabellen men har, mot alla odds, öppnat starkt – hittas på sjundeplats, med en match mindre spelad än konkurrenterna i samma region. Man kan kan få kontakt med toppenskiktet vid händelse av en trea, dock lär man inte stanna där.

Årets första förlust kom förra veckan, men det var mot ett av seriens bästa lag, Östersund. Man ledde med 1-0 fram till den 79:e minuten, då vändningen påbörjades. Var ändå en oerhört stark prestation, även fast planen lämnades poänglösa. AFC har visat att de är en kraft att räkna med i Superettan.

Två stora plus är att Josh Wicks och Rabi Elia är tillbaka i truppen efter kortare skadeuppehåll. Detta medan värden står med stora bekymmer med tre av de färgstarkaste spelarna i laget borta. Mixar vi ihop det med hur respektive formkurva ser ut – smakar 1,91x för dubbelchansen X2 oerhört bra. Spelbart runt en decimal neråt i min bok.

Speltips:

Speltips: Dubbelchansen X2
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Fredag 19:00, 15/5
TV / Stream:  (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
GAIS 2,00 williamhill logo
Oavgjort 3,40 bet365 logoRegler och villkor gäller.
AFC United 4,20 ladbrokes logo
Över 2,5 mål 2,30 comeon logo
Under 2,5 mål 1,68 betsson logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: