Speltips, GAIS – Degerfors 24/8: Starkt favoritskap

Spelbloggare Publicerat: 24 augusti 2015

Mot landets näst största stad och Gamla Ullevi tar vi oss när GAIS får besök av toppjagande Degerfors. Vi tycker att ena sidans favoritskap borde vara större än oddssättarna vill få det till.

Vilka som kommer plocka första- respektive andraplatsen, direktbiljetterna till Allsvenskan, är i praktiken redan klart. Läs: Degerfors får ta sikte på tredjeplatsen, vilken det skiljer tre pinnar upp till, och därefter försöka nå det svenska finrummet via kvalet. Finns kvalitén där? Möjligen, men konkurrensen är stenhård.

GAIS är nere på den undre tabellhalvan och har bara tre poäng som skiljer dem från de negativa kvalplatserna. Ett fatalt misslyckande har denna säsong varit hittills – man var av många tippade i toppen – men kontraktet ska ändå bara lösas; man är alltför bra för att trilla ner i seriesystemet. Handlar bara om att få ut mer av materialet. Ska dock nämnas att man haft stora skadebekymmer och betydande pjäser borta under långa perioder. Förutsättningarna har med andra ord inte varit perfekta.

Det mesta talar för Degerfors

Att GAIS, från ingenstans, skulle totalvända – visa formbesked – tror jag inte. En rad olika saker talar emot dem, att deras chanser ska vara mindre än vad oddssättarna antyder med sina nedplitade siffror: den kassa hemmastatistiken, frånvarobekymmer, spelschemat – och självklart just Degerfors.

Vi tar det enkelt. 3-3-3 är GAIS hemmastatistik och vinsterna har knappast kommit mot något fruktat motstånd; Utsikten, Mjällby och Brommapojkarna – bottentrion. Degerfors har den fina bortaraden 5-2-3, vilket faktiskt är bättre än den på hemmaplan.

Nu spelade halvt b-betonade startelvor i lagens cupmatcher förra veckan – vilka båda lyckades vinna på övertid respektive straffar mot division 1 samt 2-motstånd – men en hel del ordinarie pjäser var med och GAIS har fått vila en dag mindre än Degerfors. Att pusta ut, förbereda och återhämta sig själva efter 120 minuter är inte det lättaste på fyra dagar.

På pappret har det inte sett bra ut för Degerfors på sistone, men marginalerna har varit emot dem och man varit förtjäna av klart bättre utdelning. GAIS vann sin senaste seriematch, borta mot Varberg, med 3-2 och det var ett styrkebesked – men annars har jag inte övertygats av deras prestationer de senaste veckorna.

Skador på betydande pjäser har de sedan tidigare, GAIS. Nu är även Danny Ervik och Björn Andersson avstängda.

Allt som allt – bortalaget borde vara tydligare favoriter än vad de ställs ut som. Degerfors över 1,5 mål spelas till 2,35x – att föredra över den raka tvåan till runt 20 punkter bättre betalt.

Speltips:

Speltips: Degerfors över 1,5 mål
Odds: 2,35 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:30, måndag 24/8
TV:  tvfyrasport logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo tv4sport logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
GAIS 2,70 mybet logo
Oavgjort 3,35 titanbet logo
Degerfors 2,55 unibet logo
Över 2,5 mål 1,86 unibet logo
Under 2,5 mål 2,00 ladbrokes logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: