Speltips, GAIS – Utsiktens BK 10/6: Vinner derbyt – trots avbräcken?

Spelbloggare Publicerat: 10 juni 2015

GAIS bjuder in rivalen tillika bottenkonkurrenten Utsiktens BK till Gamla Ullevi i ett Göteborgsderby, varifrån vi hittat en vinnare till acceptabla siffror.

För ett par år sedan var det få som kunde tro att dessa två skulle spela ett derby 2015, såvida det inte skulle vara i Svenska Cupen. Sist möttes de just i cupen, detta var 2012, och då vann GAIS med solklara 3-0 på Ruddalens IP. Nu är det Superettanboll på tapeten och det är på den undre tabellhalvan båda dessa hittas.

GAIS parkerar på elfteplatsen och Utsikten två under. För makrillarna handlar det om att ta ett studs ifrån botten, mot den övre tabellhalvan. Utsikten skulle vid händelse av en trea klättra precis upp över kvalsträcket och i alla fall tillfälligt ha huvudet över vattenytan.

Smått förvånad att GAIS ändå är där de är. De har helt klart potential att fajtas uppe i toppen av serien, men också haft en del skadeproblematik som satt käppar i hjulen. Förmodar att de kommer klättra ett antal platser när spelåret ska summeras. Utsikten har presterat som väntat och kommer få kämpa hårt för fortsatt kontrakt i andradivisionen.

Klasskillnad

Ja, det råder klasskillnad mellan lagen – handlar bara om att GAIS ska få in självförtroendet i truppen. Man har fortfarande en hel del spelare på skadelistan; Kenneth Gustafsson, Johan Lundgren, Joel Anell och Yussif Chibsah.

Utsikten får däremot tillbaka pjäserna Niklas Olsson och David Johansson. Fortsatt out är Alexander Angelin, Daniel Tidstrand och Johannes Tisell.

På den fronten är det alltså fördel Utsikten – men annars? Nja, inte mycket talar för dem. Tre förluster och ett kryss är facit på de senaste matcherna. Förra veckan blev det en 0-1-förlust mot bottenkonkurrenten Ängelholm. Det offensiva spelet är ett problem och man har blivit nollade i hälften av matcherna.

GAIS åkte även de på pumpen i den förra matchen, vilken förlorades med 0-3 mot Syrianska. Prestationerna är upp och ner och veckan innan dess vann man med hela 4-1 hemma mot Mjällby. På Gamla Ullevi har man fyra förlustfria matcher i följd, två vinster och lika många oavgjorda. Båda matcherna mot lag under dem själva i tabellen, BP och MAIF, vanns.

Känslan är klar fördel GAIS och den raka ettan är en fullt acceptabel investering till 1,80, vilket erbjuds av Bet365. Skulle inte bli förvånad om oddset sjunker något närmare avspark.

Speltips:

Speltips: GAIS vinner, rak etta
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:20, onsdag 10/6
TV / Stream:  tvfyrasport logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
GAIS 1,80 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort 3,60 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Utsikten 4,55 unibet logo
Över 2,5 mål 2,05 comeon logo
Under 2,5 mål 1,79 betsson logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: