Speltips, GAIS – Värnamo 11/8: Lite väl stor tilltro till offensiven

Simon Pålsson Publicerat: 11 augusti 2015

Spelbolagen verkar ense om att det är upplagt för målfest mellan GAIS och IFK Värnamo. Vi kan tycka att tilltron till lagens offensiv blivit lite väl stor.

Superettan rullar vidare och tisdagen bjuder på mötet mellan GAIS och IFK Värnamo från Gamla Ullevi i Göteborg. Det blir en match mellan två lag som blandat fina prestationer med rent av usla matcher under hela säsongen och som man därför inte riktigt vet vad man har.

Spelbolagen verkar dock övertygade om hur matchbilden kommer se ut, med en chans- och målrik tillställning som följd. I skrivande stund ger överspelet inte mer än 1,75 gånger pengarna hos Betway, något vi tycker har blivit lite väl högt.

Visst, det här är två lag med vissa offensiva kvalitéer – absolut. Det är också två lag som har läckt ganska rejält under hela säsongen och som ofta får hämta en, två eller till och med fler bollar i eget nät under matcherna. Men det är också två lag som kan se väldigt krampaktiga ut och det är där vi tar avstamp för dagens speltips.

Underspelet är något för välbetalt

Det ska sägas direkt att matchen är mycket svårbedömd på förhand. Det kan i ärlighetens namn gå lite hur som helst i matchen, även fall GAIS i egenskap av hemmalag får gälla som favoriter. Under säsongen har man sprattlat till med ett par fina prestationer på just Gamla Ullevi och det är också där man tagit flest poäng.

Men GAIS 2015 går helt enkelt inte att låta på, varken när det kommer till att avgöra matchen eller göra mål. IFK Värnamo är lite på samma vis och vi är med andra ord inte alls så övertygade om spelbolagen verkar vara om att det här blir en målrik historia. Vårens möte mellan lagen slutade till exempel blott 1-0 till IFK Värnamo. Det säger något.

GAIS kommer till matchen med fyra raka matcher som innehållit max två mål, medan motsvarande siffror stämmer på tre av IFK Värnamos fyra senaste matcher. Även det får ses som ganska talande.

Med det i åtanke är 2,30 gånger pengarna på under 2,5 mål i matchen helt klart för högt och det är med gott samvete vi spelar en slant på just det spelet.

Speltips:

Speltips:  Under 2,5 mål i matchen
Odds:  2,30 (Jämför alla odds)
Bolag:  MyBet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:30, tisdag 11/8
TV:    tvfyrasport logo(TV-tablå)
Stream:   tv4sport logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
GAIS  2,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort  3,60
IFK Värnamo  3,90 betway logo
Över 2,5 mål  1,75 betway logo
Under 2,5 mål  2,30 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: