Speltips, Gasquet – Federer 10/9: Specialspel från nattmatchen

Simon Pålsson Publicerat: 9 september 2015

Richard Gasquet och hans vackra enhandsbackhand mot Roger Federers fantastiskt konsekventa spel i egen serve? US Open bjuder på en kanonmatch i den femte omgången.

Det har konstaterats förr och det kommer att konstateras igen, men Roger Federer är en fullkomligt fantastisk tennisspelare. Trots att schweizaren börjar bli till åren finns det fortfarande väldigt mycket kvalité i den kroppen och det har han inte minst visat prov på under US Open.

Trots att tog sig an en hårt bombaderande och formstark John Isner, som med publikens stöd varit en pina för många spelare under turneringen, kunde Roger Federer ta sig vidare med 3-0 efter att ha vunnit två tuffa tiebreaks. Precis som vanligt är 33-åringen helt outstanding på att hålla sin egen serve och i övrigt är han fortsatt duktig på att utnyttja de små luckor och lägen som dyker upp.

I femte omgången väntar nu fransmannen Richard Gasquet, för många känd som spelaren med den makalösa enhandsbackhanden. Den skör som en kniv i smör och kan vålla enorm skada när fransmannen är inne i stim och därmed träffar bollen rätt.

Jobbig inbördes statistik mot Federer

Tråkigt nog för Richard Gasquet ställs han nu mot en av sina absoluta hatmotståndare. Visst, det är inte många som tycker om att möta Roger Federer, men mötena med Richard Gasquet sticker ut lite extra. Trots att båda spelarna tillhör världseliten blir det sällan några längre matcher mellan spelarna.

13-0 i set på de senaste matcherna talar sitt tydliga språk. Det bör också tilläggas att merparten av seten varit i ganska storstilad stil.

Den här gången tror vi att Richard Gasquet kan streta emot, åtminstone till en början. Fransmannen har sett pigg ut så här långt i turneringen och har slagit ut spelare som Tomas Berdych, Bernard Tomic och Robin Haase på vägen. I det långa loppet har han dock ingen större chans mot schweizaren och vi tror att det kommer märkas ju längre matcher lider.

Väl i tredje set tror vi att Roger Federer är så pass överlägsen att han plockar hem det enkelt. Därför spelar vi under 9,5 game i tredje set till 1,85 gånger pengarna hos ComeOn. Om schweizaren servar först räcker ett tidigt break och hållen serve, men känslan är att Richard Gasquet vid det här laget är så mör att han mycket väl kan bli breakad två gånger.

Rygga vårt speltips? Registrera dig hos ComeOn! Nu när US Open pågår för fullt är det lämpligt att registrera sig hos ett spelbolag som satsar hårt på tennis. Klicka här och få en bonus på hela 3 000 kr hos tennisstarka ComeOn!

Speltips:

Speltips:  Under 9,5 game i tredje set
Odds:  1,85 (Jämför alla odds)
Bolag:  ComeOn (3 000 kr bonus)
Spelstopp:  02:00, onsdag 10/9
TV:  eurosport logo(TV-tablå)
Stream:   bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Richard Gasquet  8,00 unibet logo
0-3  1,72 mybet logo
Roger Federer  1,12 bwin logo
Över 31 game  1,69 comeon logo
Under 31 game  2,05 comeon logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: