Speltips, Gefle – Elfsborg 12/8: Täta spelschemat problematiskt för boråsarna

Spelbloggare Publicerat: 11 augusti 2015

Gefle är i alldeles utmärkt form för tillfället och när toppjagande och hårt matchade Elfsborg kommer på besök till Gavlevallen bör man kunna fixa ett bra resultat.

Omgång 19 ska spikas ihop och här är det framförallt Elfsborg som känner av pressen nu när toppstriden blivit så pass tajt som den är och varenda tappad pinne kan bli förödande när serien ska summeras. Tre pinnar här och man kliver upp på samma poäng som serieledande Blåvitt, dock med ett antal mål att hämta in.

Klart mindre dramatisk situation är Gefle i. Överraskande bra har man gjort det under året och hittas faktiskt på den övre tabellhalvan med den fina resultatraden 7-5-6. Man kan avskrivas från såväl topp- som bottenstriden och således avverka de 11 sista matcherna utan större press på sina axlar. En situation som Gefle inte direkt blivit vana vid de senaste åren.

Fem raka utan förlust

Det är en formstark värd som ska kliva ut på Gavlevallen; på de fem senaste matcherna är facit tre oavgjorda (alla 1-1) och två vinster (båda 1-0). Relativt enkelt spelschema förvisso, men prestationen nu senast i kryssmatchen borta mot hemmastarka Häcken imponerade rejält.

– Vi gör en väldigt bra bortamatch mot en svår motståndare. I de tre senaste matcherna på deras arena har de gjort tre mål i varje match och att vi går ut och gör en sådan match, framför allt första halvlek, var oväntat bra, säger tränaren Roger Sandberg till klubbens hemsida.

Efter den första halvleken, där Gefle var bättre, var det ett resultat med mersmak. Straffen som Häcken tilldelades och kvitterade på i början av andra halvlek var dessutom omdiskuterad och domaren hade lika väl kunnat fria situationen.

Trötta ben?

Är inte alls imponerad av vad Elfsborg presterar just nu; för en vecka sedan förlorade man med 0-2 borta mot norska Odd och åkte således ut ur EL-kvalet. Nu senast mötte man Hammarby på Tele2 Arena – en match som slutade 0-0 – och det var en pinne man ska vara nöjda med att kammat in sett till matchbilden och chansfördelningen. Fanns mycket mer att önska av boråsarna där.

Det täta spelschemat kan såklart pekas ut som en av huvudanledningarna till misslyckandena. Detta blir den fjärde matchen på tio dagar och matchen mot Hammarby spelades så tidigt som i söndags. Trötta bortaben kan vi kallt räkna med.

Eftersom matchen spelas på plast blir Gefles hemmafördel klart mindre – Elfsborg är seriens bästa konstgräslag – men här är ändå känslan att värden ska kunna stå emot okej. Förstås ett stort minus att Johan Oremo alltjämt är out – dock har Johan Bertilsson klivit fram i hans frånvaro och levererat mål.

Tror att oddsen kommer jämnas ut närmare avspark och spelar Gefle +0,75 mål asian handicap (halva insatsen tillbaka vid uddamålsförlust) till acceptabla 1,95x hos Bet365.

Speltips:

Speltips: Gefle +0,75 mål asian handicap
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, onsdag 12/8
TV:  cmorefotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo cmoreplay logo tv4sport logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Gefle 5,20 redbet logo
Oavgjort 3,85 redbet logo
Elfsborg 1,75 williamhill logo
Över 2,5 mål 1,87 redbet logo
Under 2,5 mål 2,02 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: