Speltips, Gefle – Falkenberg 1/8: Mål att vänta på Gavlevallen

Simon Pålsson Publicerat: 31 juli 2015

Om vi kollar in statistiken bör det vara målgaranti på Gavlevallen när Gefle IF tar sig an Falkenbergs FF. Vi har hittat ett fint speltips på just det spåret.

Mål i fyra raka hemmamatcher och totalt sju mål framåt i redan nämnda matcher. Sedan Gefle IF flyttade in på sin nya arena Gavlevallen har man åter hittat den offensiva formen på hemmaplan och nu är det inget lag som vill åka upp till Gävle av en helt annan anledning än förr.

Under tidigare säsonger var Gefle ett lag som, efter tydliga instruktioner från den nuvarande Djurgårds-tränaren Pelle Olsson, låg på rätt sida, gjorde det svårt för motståndaren och hellre kryssade än riskerade att förlora genom att vilja vinna. Nu spelar man en offensivt frejdigare fotboll och det betalar sig.

Falkenbergs FF är lite inne på samma spår. Efter förra omgångens skrällseger hemma mot serieledande IFK Göteborg talade man sig varma om krigarhjärtat i laget och att det är den vägen man ska fortsätta på. Falkenbergs FF har dock gjort sig kända för att spela målrika matcher, med inte mindre än 21 mål i de sex senaste matcherna. Det är närmast brutala siffror och tyder på att laget är svagt framåt, men starkt bakåt.

Oddssättarna lite väl negativt inställda

Inför matchen verkar samtliga spelbolag vara överens om att det här blir en målfattig historia. Trots att lagen, precis som nämnts ovan, spelat flertalet målrika matcher på sistone och visat prov på en offensiv styrka som bevisligen genererar mål är spelbolagen inte övertygade om att man lyckas näta i den här matchen.

Det tackar vi för.

Vi har en god känsla av att det här kan bli en fartfylld och målrik historia mellan två lag som gärna vinner matchen. För närvarande ligger båda precis över nedflyttningsstrecket och skulle må bra av tre poäng. Falkenberg lär ligga lite lägre till en början, men har en hel del kontringskraft i spelare som Rodevåg och Wede. Därför tror vi att förutsättningarna är fina för att vi ska se mål åt båda håll.

Gefle får dock klara sig utan avstängda Dioh Williams och skadade Johan Oremo. Det ska dock inte hindra hemmalaget från att göra mål på ett defensivt instabilt bortalag.

Hur som helst ger båda lagen göra mål hela 1,91 gånger pengarna hos William Hill. Det är några punkter för högt och vi tror att spelet sitter, inte minst med tanke på att 1-1 är ett mycket troligt resultat.

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,91 (Jämför alla odds)
Bolag:  WilliamHill (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  16:00, lördag 1/8
TV:    cmorelive logo
Stream:   viaplay logotv4sport logocmoreplay logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Gefle IF  2,12 redbet logo
Oavgjort  3,45 redbet logo
Falkenbergs FF  3,80 redbet logo
Över 2,5 mål  2,10 redbet logo
Under 2,5 mål  1,80 betway logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: