Speltips, Gefle – Göteborg 30/4: GIF helt under isen – stark bortafavorit

Spelbloggare Publicerat: 29 april 2015
gif gbg 30/4
Foto: Bildbyrån

Serieledande Göteborg bortaspelar mot ett Gefle som tappat det mesta efter sin superstart och här ska man vara stora favoriter, större än oddsen antyder.

Gefle stod för två helgjutna prestationer i de två första matcherna av säsongen – mot Falkenberg och Kalmar – och vann dessa med 2-0. Få målchanser släpptes till och spetsen Johan Oremo stod för ett nytt målrekord i klubben, med tre mål på de två inledande matcherna. Sammanlagt står han just nu på fyra stycken baljor.

Nu ser det ut som att man fallit ner i en liten dipp, eller bara presterar på ”normal” nivå. Mot AIK förlorade man med 1-3, spelade därefter oavgjort hemma mot ett uselt Halmstad och nu senast – 1-4 i baken mot Norrköping, där alla fyra målen släpptes in under första halvlek.

Det fina försvarsspelet är som bortblåst och framåt är det bara just Johan Oremo som på allvar utgör ett hot – detta har ett försvarsstarkt IFK såklart koll på och de kommer försöka isolera den formstarka anfallaren på bästa möjliga sätt.

Aja, truppsituationen lämnar i alla fall positiva besked. Bara Jacob Hjälte och Anders Bååth är out. Ska bli intressant att se vad den sistnämnde kan åstadkomma när han är tillbaka i matchform, vilket ser ut att dröja ett par veckor till.

Klasskillnad

Trots 0-1-förlusten mot titelfavoriten Malmö i den tredje omgången, toppar Göteborg den allsvenska tabellen med en pinne ner till just nämnda MFF. Övriga fyra matcher har man vunnit, nollan hållits i två av dem och nu har även anfallsspelet tagit fart.

Nu senast besegrades Helsingborg med stabila 3-1 på Gamla Ullevi och där antecknades Lasse Vibe för sitt andra mål för säsongen – mycket viktigt att han kommer i form, och det ser bara bättre och bättre ut för varje match. Dessförinnan vann man derbyt mot Häcken med 2-1 efter Mikael Boman satt spiken i kistan i slutminuterna.

IFK har haft problem borta mot Gefle under de senaste åren, men här tycker jag att det mesta talar för att de plockar en komfortabel vinst. Gefle är helt under isen efter den förnedrande 1-4-förlusten mot Norrköping och ett Göteborg som är stärkta från de senaste veckornas prestationer, med gott självförtroende ska i vanliga fall inte ha några problem med ett lag av Gefles kaliber.

Truppsituationen är oförändrad och Jörgen Lennartsson lär inte göra alltför många förändringar från HIF-matchen. Nej, här ska klasskillnaden synas från början till slut.

Göteborg ht/ft (leder i halvtid och vinner sedermera matchen) synas till acceptabla 2,70 hos Mybet.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Gefle 5,30 nordicbet logo 1 000 kr
Oavgjort 3,80 unibet logo 1 000 kr
Göteborg 1,75 mybet logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,85 bwin logo 250 kr
Över 2,5 mål 2,00 williamhill logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Göteborg ht/ft
Odds: 2,70 (Jämför alla odds)
Bolag: Mybet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Onsdag 19:00, 30/4
TV:  cmorefotboll logo viaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Skrivet av: Emil Jakobsson