Speltips, Gefle – Häcken 29/5: Otroligt bra spel från över-/undermarknaden

Emil Jakobsson Publicerat: 29 maj 2015

Efter bortaförlusten nu senast är Gefle tillbaka på hemmaplan för sin andra match på nya Gavlevallen. Det blev en imponerande 3-1-seger i premiären, fortsätter de prestera bra fotboll på sin nya arena eller kan Häcken förstöra fredagsfesten?

Gamla Strömvallen som invigdes 1903 har bytts ut. Den 20 maj invigde Gefle deras nya arena Gavlevallen med en härlig 3-1-seger mot GIF Sundsvall inför fullsatta läktare (6 357 personer).

– Vi har haft en positiv känsla även på Strömvallen, nu bygger vi på den fortfarande. Många var oroliga när vi skulle få en större plan, men vi visade här i dag att det inte spelar någon roll att vi har gjort den större. Vi spelar bra här också. Vi har släppt in ett mål på hemmaplan, det är starkt, sa målskytten Johan Oremo till C More efter matchen mot Sundsvall.

Men den segern följdes upp med en tung 1-0-förlust borta mot Örebro som innan den segern stod på blott fem poäng efter nio omgångar. Men förlusten var inte allt för oväntad, Gefle är verkligen som natt och dag när det gäller hemma- respektive bortaplan.

Precis som Oremo sa i intervjun efter senaste hemmasegern har de bara släppt in ett mål på deras fyra hemmamatcher under årets Allsvenskan och de har resulterat i två segrar och två oavgjorda. Samtidigt har de förlorat fyra av deras fem senaste bortamatcher i Allsvenskan, bland annat tre stora förluster mot AIK, IFK Norrköping och Djurgården med totalt 3-12.

Efter stark period, väldigt svag insats nu senast

Gästande Häcken har samtidigt spelat upp sig efter en tung start och ligger nu sjua, på samma poäng som nian Gefle. Efter förlusten i Svenska Cupen mot IFK Göteborg följde sedan fyra raka matcher i Allsvenskan utan seger fördelat på två förluster och två förluster. Men den senaste månaden har de vunnit fyra av de sex senaste matcherna.

Nu senast föll de med 0-2 hemma mot Falkenberg men de har fyra raka bortamatcher utan förlust (tre segrar och en oavgjord) där inte minst 3-0-segern borta mot Malmö sticker ut, en match där vi håvade in gott om pengar efter att vi spelat dubbelchans X2 till hela 6,3 gånger pengarna.

Är det något som är signifikativt för Häcken den här säsongen är det deras ojämnhet. Efter tre raka segrar med målskillnaden 7-0 såg de ut att verkligen vara på gång men 0-2-förlusten mot Falkenberg var en otroligt svag insats. Frågan är vilken Häcken som vi får se under fredagskvällen?

Otroligt bra spel från över-/undermarknaden

Förra säsongen vann Häcken hemmamötet mot Gefle med 3-1 men Gefle vann med 1-0 på Strömvallen. Men det bästa spelvärdet ser vi inte på 1×2-marknaden utan på över-/undermarknaden där Redbet ställer ut 1,87 för under 2,5 mål. De flesta bolag rör sig runt 1,75 -1,8 för spelet och mycket talar för underspelet här. Saknar ni konto hos Redbet får våra läsare en unik bonus värd 1 200 kronor, hämta din bonus här.

Gefle har som sagt bara släppt in ett mål på deras fyra hemmamatcher den här säsongen och tre av de fyra matcherna har gått under 2,5 mål, två av dem slutade till och med 0-0. Häcken hade som sagt hållit nollan i tre raka matcher när de nu senast själva blev nollade och förlorade på hemmaplan. Hela åtta av Häckens tio matcher i årets Allsvenskan har gått under 2,5 mål.

De tre matcher som spelats i Gävle mellan dessa två lag sedan 2012 har alla gått under 2,5 mål med ett målsnitt på 1,0 mål per match. Två stabila försvar som dessutom båda förlorade nu senast och måste täta till, luktar målsnålt långa vägar.

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,87 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet (1 200 kr bonus)
Spelstopp: Fredag 29/5 kl 19:00
TV / Stream:  cmorefotboll logocmorelivetre logotv4sport logoviaplay logo  (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Bästa oddsen:

 

Spel Odds Bolag
Gefle 3,9 redbet logo
Oavgjort 3,65 redbet logo
Häcken 2,05 williamhill logo
Över 2,5 mål 2,0 ladbrokes logo
Under 2,5 mål 1,87 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: