Speltips, Gefle – Malmö 3/6: Underhållande kamp att vänta

Spelbloggare Publicerat: 3 juni 2015

Gefle har gjort storsuccé på den nya arenan Gavlevallen och nu när det vankas oerhört tufft motstånd i Malmö borde man, i och med det vunna självförtroendet, våga flytta upp positionerna något mer än vanligt. Luktar målrikt med andra ord.

Medan Gefle presterat över all förväntan, och Malmö under dito borde vi kunna vänta oss en hyfsat jämn match på Gavlevallen. Bara fyra pinnar skiljer lagen emellan – det var förmodligen få som trodde att det skulle se ut efter de elva inledande matcherna av serien.

Gefle, ja. Uppe på sjundeplats med den fina resultatraden 5-2-4. Man blandar oerhört i sina prestationer; exempelvis har det blivit stortorskar mot såväl Djurgården som Norrköping, men som underdog har man också rentav briljerat i flera matcher och förra veckan fick Häcken se sig besegrade med 2-0 på Gavlevallen – där man på två matcher kammat fullt. Facit på hemmaplan över hela året är 3-2-0.

Malmö var nere i en rejäl (nåja, för en regerande mästare i alla fall) svacka med tre matcher efter varandra vinst, varav två av dessa förlorades – det mot Häcken och Kalmar – innan tabelljumbon Åtvidaberg krossades med 3-0 senast. Alla målen kom inom de 16 inledande minuterna och därefter skulle matchen bara spelas av, var känslan.

Rotation i backlinjerna

Med nyvunnet självförtroende och en stabil mittenposition borde Gefle kunna slappna av lite mer än vad man annars skulle gjort om man var i en liknande situation som i fjol. Känslan är också att ”ställa upp bussen-mentaliteten” till viss del försvunnit.

Oavsett om Malmö spelar på hemma- eller bortaplan bjuder man alltid på offensiv fotboll. Vid ett oavgjort resultat en bit in i andra halvlek skulle man alltid trycka upp positionerna i en match mot Gefle, men nu när man är i ett desperat behov av en vinst för att inte halka ifrån toppen blir man i sin tur självklart ännu mer benägna att göra detta.

Målrikt är min bestämda tanke, alltså. På Gavlevallen är det också stora ytor och en bra matta, underlättar för anfallsspelet.

Båda parter måste dessutom rotera i backlinjen; Gefles Jesper Florén är out och Malmös Yoshimar Yotún detsamma. De sistnämnda saknar även anfallaren Jo Inge Berget – ett enormt avbräck, men offensiv kvalité finns det ändå gott om hos de regerande mästarna.

Tycker överlinorna betalar bra som de är, men vi väljer ändå att piffa upp oddset lite till och spelar kombinationsspelet BLGM & över 2,5 mål till 2,25x hos Bet365.

Speltips:

Speltips: Kombinationsspel: BLGM & över 2,5 mål
Odds: 2,25 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, onsdag 3/6
TV / Stream:  cmoresport logo   viaplay logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Gefle 6,00 redbet logo
Oavgjort 4,20 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Malmö 1,63 redbet logo
Över 2,5 mål 1,85 ladbrokes logo
Under 2,5 mål 2,04 nordicbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: