Speltips, Genoa – Parma 15/4: Löser krisklubben en pinne?

Spelbloggare Publicerat: 15 april 2015

genoa parma 15/4Mitten mot… botten i italienska Serie A. Den plötsligt pånyttfödda jumbon Parma gästar Genoa i en tidig onsdagsmatch och det borde kunna bli jämnt här.

Lagen spikar den 30:e omgången och det är i två olika delar av tabellen dessa huserar. Genoa återfinns på niondeplats och är befästa i mitten, utan chans att nå Europaplatserna och spelar enbart för enstaka platser uppåt eller neråt. Parma har inte heller någonting att spela för, då de är totalt fastsvetsade på sin bottenposition, men har fortfarande sitt ansikte att rädda.

Genoa kammade fullt mot Parmas bottenkollega Cagliari på hemmaplan efter 2-0 senast, utan att direkt imponera – men det allra viktigaste var att den vinstfria trenden på fem matcher bröts; att komma tillbaka på vinnarspåret.

På hemmaplan har man resultatraden 5-6-4, vilket är nära identiskt med bortaraden. Ska därmed inte skilja speciellt mycket var man spelar. De sju senaste på Stadio Comunale Luigi Ferrais har inneburit två vinster, fyra oavgjorda och en förlust.

Skadelistan pryds av målvakten Mattia Perin och breddspelarna Tino Costa samt Lorenzo Ariaudo.

Fina tendenser från Parma

Parma. Var ska vi börja? Tre minuspinnar och katastrofala 5-4-20 i tabellen; sist med hela 13 poäng upp till säker mark. Ekonomiska bekymmer. Konkurshotat. Man har vandrat på en tunn lina mellan att fortfarande hålla huvudet över vatten och drunkna från match till match, vecka till vecka, dag till dag. Ren och skär misär.

Men vi har ändå fått se positiva tendenser från detta Parma, rent spel- och resultatmässigt, de senaste veckorna. Förra veckan besegrades – en förvisso b-betonad – serieledare i Juventus med 1-0 på hemmaplan. Dessförinnan, samma siffror mot Udinese och innan det – oavgjort borta mot Inter. Utan press att prestera, kanske Parma kan fortsätta lösa fina resultat i slutspurten av serien?

Skadesituationen är bra med ”bara” Daniele Galloppa i sjukstugan. Försvararen Alessandro Lucarelli är också out, men det på grund av avstängning.

1×2-marknaden står 1,67x-3,85-6,20 och jag vill påstå att Genoa blivit lite stora favoriter, trots att Parma skördat få pinnar på bortaplan. Gästerna har ändå medvind och borde kunna lösa ett oavgjort resultat, nu när matchen ändå är av så pass liten betydelse.

Raka krysset finns till 3,85x hos ComeOn! och det är värt att investera polletter i.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Genoa 1,67 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 3,85 comeon logo 3 000 kr
Parma 6,20 nordicbet logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,85 mybet logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,00 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Oavgjort
Odds: 3,85 (Jämför alla odds)
Bolag: ComeOn1 (3 000 kr bonus)
Spelstopp: Onsdag 18:30, 15/4
TV:  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson