Speltips, Gent – Wolfsburg 17/2: Hörnspel dubblar insatsen

Spelbloggare Publicerat: 17 februari 2016

Den minst upphajpade CL-åttondelsfinalsdubbelmötet ska utspelas mellan Gent och Wolfsburg – men spelvärde, det finner vi i alla fall.

Mer nöjda över vilket motstånd lotten föll på, det kan knappast någon av dessa parter vara.

Gent är en raket inom den belgiska fotbollen; utvecklas i raskande fart. Förra året kneps titeln, när man dessförinnan landade på en blek sjundeplats, och nu delas förstaplatsen med Club Brügge med fyra matcher som återstår av spelåret.

Gruppen de lottades in i var en av de bästa tänkbara, men att hamna ovanför Valencia och Lyon, det visar ändå på slagstyrkan som finns i truppen. Även Wolfsburg grupp var en minst namnstarka – en grupp som man toppade före PSV, Manchester United och CSKA Moskva.

I Bundesliga har Wolfsburg inte haft i närheten av lika stor lycka. Europabiljetterna är inom räckhåll, absolut, men just nu står fjolårstvåan och stampar på en blek åttondeplats med resultatraden 8-7-6. Redan nu fler förluster än under hela förra året när 13 matcher är kvar att avverka.

På Gents frånvarolista hittar vi Wikheim och Van der Bruggen och på Wolfsburgs Guilavogui, Benagblio, Caligiuri, Naldo, Ascues, Dost och Bendtner. Större problem för bortalaget, med andra ord.

Överspelet synas

Tror vi kan räkna med fart och fläkt här, men istället för att satsa polletterna på målmarknaden väljer vi istället att sätta fokus på hörnorna.

Hemmamatcherna i den här typen av dubbelmöten är av extremt stor betydelse. Favoritskapet innehas av Wolfsburg och så pass hemmastarka som tyskarna är, måste Gent nästan vinna den här matchen för att det ens ska bli på tal om avancemang. De kommer vilja sätta tonen från start.

Men samtidigt har undertecknad svårt att se Wolfsburg acceptera det blint. De är ändå den bättre parten, faktiskt favoriter även i den här fajten, och skulle med största sannolikhet inte ha någonting emot om tempot skruvas upp ute på planen.

Har mycket svårt att förstå varför oddssättarna trycker ner hörnlinan till 9,5 och dessutom väljer underspelet som favorit kontra övern. I min bok skulle det vara mer rättvisande om linan var upp-pushad ett heltal och siffrorna på övern/undern var utsatta runt fifty-fifty.

För Gent har den nämnda linan passerats i 3/6 senaste och för Wolfsburg i tre raka matcher.

Överspelet knips till dubbelt betalt – de siffrorna tror jag inte att vi får erbjudna närmare avspark.

Speltips:

Speltips: Över 9,5 hörnor
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, onsdag 17/2
TV:  viasatfotboll logo viasatsport logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Gent 2,85 betrally logo
Oavgjort 3,40 titanbet logo
Wolfsburg 2,70 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 2,02 redbet logo
Under 2,5 mål 1,87 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: