Speltips, Georgien – Skottland 4/9: En vinnare är hittad

Spelbloggare Publicerat: 4 september 2015

Två defensivt starka parter möter varandra i EM-kvalet – Georgien och Skottland. Men visst ska den ena vara snäppet vassare än den andra? En vinnare är funnen.

Grupp D i kvalet mot det europeiska mästerskapet kan komma att utvecklas till ett riktigt getingbo under fredagskvällen. Skottland jagar häck i häl på Polen och Tyskland, vilka möts timmarna efter denna match väntas vara färdigspelad, och skulle kunna pressa dem på allvar vid händelse av en trea här. Just nu har man två pinnar upp till Tyskland, tre till Polen. Fyra matcher återstår.

Georgien har däremot ingenting att spela för, i alla fall rent sportsligt. En vinst och fem förluster är facit och med det är man nästjumbo, före slagpåsen Gibraltar – vilka den enda vinsten också kom mot. Ingen större höjdarprestation.

Defensivt är man helt okej, i alla fall i relation till offensiven. 13 mål har släppts in på sex matcher – ska dock nämnas att åtta av dessa kom på två matcher mot Polen – och ynka fyra har levererats framåt. Tre av dessa mot Gibraltar.

Över dubbelt för raka spelet

Skottland är väl inget höjdargäng heller, men en viss standard håller man ändå. Finns kvalité för att hålla jämn nivå med de lite bättre; organisationen är stark och defensiven likaså. Det som saknas är väl en lite vassare udd.

Men visst bör man få hål på Georgien? Oavsett om det blir ett, två eller fler mål – bör det räcka till en trea. Georgien borde inte ha mycket att sätta emot framåt och får ta sikte på att hålla nollan och således lösa ett positivt resultat, men det kan också finnas en chans att de bjuder upp lite mer eftersom en EM-biljett är omöjlig att nå. Det talar i så fall bara mer för Skottland.

Tycker att det verkar som att oddssättarna fokuserar lite väl mycket på Skottlands halvdana resultat på resande fot – ska dock nämnas att man var minuter från att kamma fullt mot Polen och ”bara” förlorade med 1-2 mot Tyskland. Ska finnas rejält med värde åt Skottlands håll.

Ska råda kvalitetsskillnad här och att vi erbjuds 2,05 gånger fläsket för den raka tvåan är löjligt bra, i alla fall som det känns på förhand. Synas.

Speltips:

Speltips: Skottland vinner, rak tvåa
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: Ladbrokes (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:00, fredag 4/9
TV:  eurosporttva logo (TV-tablå)
Stream:  eurosportplayer logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Georgien 4,50 titanbet logo
Oavgjort 3,25 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Skottland 2,05 ladbrokes logo
Över 2,5 mål 2,80 unibet logo
Under 2,5 mål 1,46 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: