Speltips, Georgien – Tyskland 29/3: Lättviktaren pressar världsmästarna in i det sista?

Spelbloggare Publicerat: 28 mars 2015
Georgien tyskland 29/3
Foto: Bildbyrån

Tyskland var en ostoppbar maskin förra året, men i kvalet mot EM har det sett desto sämre ut och i veckans vänskapsmatch mot Australien höjdes nya frågetecken. Kan lättviktaren Georgien ställa till med bekymmer för världsmästarna?

Efter sommarens VM-titel lämnade flera av de äldre, rutinerade herrarna det tyska landslaget; Philipp Lahm och Miroslav Klose är två av dem som ställt landslagsdojorna på hyllan – därefter har den tyska maskinen hackat. 2-1-1 är resultaten i kvalmatcherna och delar med det andraplatsen jämsides Skottland och Irland.

Den udden, den briljans som tyskarna gjort sig kända för i omställningsspelet verkar ha försvunnit över en natt. Kan inte påstå att de varit bra i en enda kvalmatch – och att man ”bara” vann med 4-0 mot Gibraltar, medan Polen och Irland gjorde dito med sju mål mot noll, visar på att självförtroendet inte riktigt finns i offensiven.

Vänskapsmatchen mot Australien i veckan visade inte heller tendenser till ett trendbrott. Matchen spelades på Fritz Walter Stadion och slutade 2-2, vilket innebar att båda våra spel därifrån satt till 7,50 respektive 2,0x.

Håller ihop defensiven

Georgien är en anonym fotbollsnation, utan internationella stjärnor eller större framgångar i landslagssammanhang. De har hittills vunnit en av fyra matcher, förlorat resten. Man lever på kollektivet och förutom i 0-4-förlusten mot Polen har försvarsspelet hållits ihop helt okej; sju mål har släppts in, mindre än två i snitt per match.

Ett välmående Tyskland kan jogga hem det här med 5/6-0, men då man inte alls kommit till sin rätt de senaste månaderna är förutsättningarna helt annorlunda. Är nästan helt säker på att de vinner, men utan att det krävs en kraftansträngning? Nej, det tror jag inte. Georgien har visat att de inte säljer sig alltför lätt och kommer göra allt för att täta till ytorna på egen planhalva. Framåt ska de däremot inte hota överhuvudtaget.

Målsnålt och en knapp bortavinst? Kombinationsspelet Tyskland vinner och under 2,5 mål spelas till 3,75x hos Bwin. Även plushandikappen på Georgien rekommenderas, men från min sida blir det bara ett spel från Tbilisi.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Georgien 23,00 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Oavgjort 9,00 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Tyskland 1,15 bwin logo 250 kr
Under 2,5 mål 2,70 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,50 ladbrokes logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Tyskland vinner & under 2,5 mål
Odds: 3,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: Söndag 18:00, 29/3
TV:  eurosporttva logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson